Η Lamborgini «αλλάζει» με το βλέμμα στα υβριδικά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Lamborgini «αλλάζει» με το βλέμμα στα υβριδικά
Η Lamborghini άδραξε την ευκαιρία για να προσφέρει στους θαυμαστές της μια πραγματική απόλαυση στη φετινή Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης, με ένα νέο supercar με κινητήρα V-10.

Η Lamborghini άδραξε την ευκαιρία για να προσφέρει στους θαυμαστές της μια πραγματική απόλαυση στη φετινή Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης, με ένα νέο supercar με κινητήρα V-10. Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλός της εταιρείας έδωσε επίσης μια γεύση για το πώς θα μπορούσε να είναι το ηλεκτρικό μελλοντικό όχημα της εταιρείας.

Πρώτη, όμως, είναι η νέα Huracán Technica. «Συνδυάζει επιδόσεις, τρόπο ζωής και διασκέδαση στην οδήγηση», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Lamborghini, Stephan Winkelmann, σε συνέντευξή του στο Yahoo Finance. «Είναι ένα αυτοκίνητο που το αγαπάμε πολύ λόγω της λιγότερης αντίστασης, και της μεγαλύτερης κάθετης δύναμης. Έχει νέα εμπρός σχεδίαση, επανασχεδιασμό, λιγότερο βάρος, και επομένως είναι ένα αυτοκίνητο που είναι πολύ εύκολο για οδήγηση στην πίστα, αλλά και πολύ καλό σε κανονικούς δρόμους».

Η Technica είναι μια παραλλαγή του δημοφιλούς υπεραυτοκίνητου Huracán της Lamborghini, για το οποίο η Lamborghini είπε ότι «είχε τεράστια αύξηση στις πωλήσεις στις 2.586 μονάδες οχημάτων» το 2021. Με ενημερωμένα bits και τον ισχυρό κινητήρα V-10 από το Huracán STO, ένα όπλο δρόμου και πίστας, στο Technica, όπου φαίνεται σαν ένας ισχυρός συνδυασμός άνεσης και δύναμης για μεγάλες περιηγήσεις.

Τι επιφυλάσσει το μέλλον

Ενώ η πώληση SUV με αέριο Huracán, Aventadors, Urus είναι η νικητήρια δύναμη για τη Lamborghini αυτή τη στιγμή, το brand εξελίσσεται για την επόμενη δεκαετία.

«Το '23 και το '24 θα είναι πολύ σημαντικά χρόνια για τη Lamborghini. Θα υβριδοποιήσουμε όλη τη γκάμα μας, ξεκινώντας από την κορυφαία μας έκδοση με την ακολουθία της Aventador, με έναν εντελώς νέο κινητήρα V-12, plug-in υβριδικό. Στη συνέχεια, το '24, θα υπάρχει η Urus με plug-in, και μετά θα υπάρξει στο τέλος του '24, η συνέχεια της Huracán, οπότε θα υβριδοποιήσουμε όλη τη σειρά μας σε μόλις δύο χρόνια», δήλωσε ο Winkelmann.

Μετά τον υβριδισμό των μοντέλων έως το 2024, η Direzion Cor Tauri ζητά μείωση κατά 50% στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα το 2025 και, στη συνέχεια, τρία χρόνια αργότερα, ένα νέο μοντέλο EV για τη μάρκα.

Όσον αφορά το πώς θα μπορούσε να μοιάζει, ο Winkelmann δεν το είπε ξεκάθαρα, αλλά ένας ανταγωνιστής της Ferrari (RACE) 812 Superfast θα μπορούσε να είναι στα χαρτιά. Για τους λάτρεις της Lamborghini, υπάρχουν πολλά να περιμένουν με ανυπομονησία την επόμενη μισή δεκαετία από την ιταλική κατασκευάστρια supercars.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider