Volkswagen και Mahindra διευρύνουν τη συνεργασία τους στην ηλεκτροκίνηση

Κώστας Μπιτσικώκος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Volkswagen και Mahindra διευρύνουν τη συνεργασία τους στην ηλεκτροκίνηση
(Πηγή: Volkswagen)
Στόχος της στρατηγικής συνεργασίας είναι να επιταχυνθεί η διείσδυση των ηλεκτρικών οχημάτων στην αγορά της Ινδίας.

Λίγους μήνες μετά την υπογραφή συμφωνίας ανάμεσα στο Volkswagen Group και την Mahindra για την παροχή εξαρτημάτων ηλεκτρικών οχημάτων από τον γερμανικό όμιλο στην ινδική εταιρεία, οι δύο πλευρές ανακοίνωσαν την επέκταση της συνεργασίας τους. Οι συνέργειές τους θα αφορούν την ηλεκτροκίνηση, project μελλοντικών οχημάτων, λύσεις στους τομείς της φόρτισης και της ενέργειας καθώς και στην κατασκευή κυψελών μπαταριών στο έδαφος της Ινδίας.

Το Volkswagen Group θα παρέχει εξαρτήματα ηλεκτρικών αυτοκινήτων (EV) που η ίδια χρησιμοποιεί στα μοντέλα της που βασίζονται στην πλατφόρμα ΜΕΒ. Από την πλευρά της, η Mahindra θα τα ενσωματώνει στη δικιά της (αποκλειστική για EV) πλατφόρμα INGLO. Σε βάθος χρόνου, η ινδική εταιρεία προβλέπεται να κατασκευάσει περισσότερα από 1 εκατ. ηλεκτρικά οχήματα που θα χρησιμοποιούν εξαρτήματα του γερμανικού ομίλου.

Η Mahindra παρουσίασε σε εκδήλωση στην Μεγάλη Βρετανία την μελλοντική οικογένεια των 5 ηλεκτρικών SUV που θα βασίζονται στην πλατφόρμα INGLO. Η αγορά της Ινδίας είναι η πέμπτη μεγαλύτερη παγκοσμίως (με 3 εκατ. πωλήσεις ετησίως), πίσω από τις Κίνα, ΗΠΑ, Ευρώπη και Ιαπωνία. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, οι ετήσιες πωλήσεις θα φθάσουν τα 5 εκατ. μονάδες έως το 2030.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider