Μερίδιο-ρεκόρ από την Toyota στην Ευρώπη το 2022

Κώστας Μπιτσικώκος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μερίδιο-ρεκόρ από την Toyota στην Ευρώπη το 2022
Παραγωγή Yaris Cross (Πηγή: Toyota)
Κατά τους πρώτους εννιά μήνες του 2022 η ιαπωνική εταιρεία κατέγραψε μερίδιο 7,5% στην ευρωπαϊκή αγορά.

Με δυναμική από τα υβριδικά της μοντέλα, η Toyota Motor Europe (TME) περιορίζει την πτώση των πωλήσεων της στην Ευρώπη, τη στιγμή που η συνολική αγορά βρίσκεται αντιμέτωπη με σημαντικές απώλειες, λόγω των προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα. Η ΤΜΕ ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις των αυτοκινήτων Toyota και Lexus κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2022 ανήλθαν σε 813.547.

Ο αριθμός αυτός μπορεί να είναι μειωμένος κατά 6% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2021, όμως είναι κατά πολύ καλύτερος από το -16% της συνολικής ευρωπαϊκής αγοράς. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το μερίδιο της Toyota Motor Europe να αυξηθεί στο 7,5%, το υψηλότερο που έχει πετύχει ποτέ. Η άνοδος του μεριδίου είναι δύο μονάδες από το 2019, πριν δηλαδή την έναρξη της πανδημίας.

Τα εξηλεκτρισμένα μοντέλα των Toyota και Lexus είναι όλο και πιο δημοφιλή στους κατοίκους της Ευρώπης. Παρουσίασαν αύξηση 5% σε σχέση με το 2021 και αντιπροσωπεύουν πλέον το 66% των συνολικών πωλήσεων στην Ευρώπη. Η Toyota έχει σταθεροποιηθεί στη δεύτερη θέση των ταξινομήσεων ανά μάρκα, με μερίδιο 7,2%.

«Παρατηρείται μεγάλη ζήτηση για τις εξηλεκτρισμένες εκδόσεις των μοντέλων μας, όπως τα Yaris Cross, Yaris και Corolla. Περιμένουμε ότι η ζήτηση θα εξακολουθήσει να ξεπερνά τις δυνατότητες παραγωγής», δήλωσε ο Ματ Χάρισον, Πρόεδρος και CEO της Toyota Motor Europe.

Ματ Χάρισον CEO TME

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider