Παρατυπίες στις πιστοποιήσεις ασφάλειας από Ιάπωνες κατασκευαστές

Κώστας Παστρίμας
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παρατυπίες στις πιστοποιήσεις ασφάλειας από Ιάπωνες κατασκευαστές
Εργοστασιο Toyota στην Ιαπωνία | Toyota
Ένα σοβαρό σκάνδαλο πλήττει αυτόν τον καιρό την αυτοκινητοβιομηχανία στην Ιαπωνία.

Μεγάλοι ιαπωνικοί βιομηχανικοί κολοσσοί, όπως η Toyota, η Mazda και η Honda, βρίσκονται στο επίκεντρο αποκαλύψεων για παρατυπίες στις πιστοποιήσεις ασφαλείας οχημάτων. Σύμφωνα με το Reuters, οι παρατυπίες αυτές περιλαμβάνουν παραποίηση δεδομένων και ανακριβείς αναφορές ελέγχων, γεγονός που έχει προκαλέσει την άμεση αντίδραση του ιαπωνικού υπουργείου μεταφορών. Ως αποτέλεσμα, διατάχθηκε η αναστολή αποστολών οχημάτων και επιτόπιες επιθεωρήσεις.

Η Toyota, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου, ανέστειλε τις αποστολές και πωλήσεις τριών μοντέλων μετά την αποκάλυψη ότι τα οχήματα δεν είχαν περάσει από τις κατάλληλες διαδικασίες πιστοποίησης. Η μετοχή της Toyota κατέγραψε πτώση κατά 1,8% την ημέρα των αποκαλύψεων. Παράλληλα, οι σημαντικοί συμβουλευτικοί οίκοι ISS και Glass Lewis συνέστησαν στους μετόχους να ψηφίσουν κατά της επανεκλογής του Άκιο Τογιόντα ως προέδρου στη συνέλευση της εταιρείας.

Η Mazda ανέστειλε τις αποστολές του MX-5 RF και του Mazda2 λόγω παραποίησης αποτελεσμάτων δοκιμών, με τη μετοχή της να υποχωρεί κατά 3,3%. Η Yamaha και η Honda επίσης αντιμετωπίζουν προβλήματα με αναστολές αποστολών και αποκαλύψεις για παρατυπίες στις δοκιμές.

Αυτές οι εξελίξεις ενισχύουν την ανάγκη για αυστηρότερη εποπτεία και διαφάνεια στον κλάδο. Οι ρυθμιστικές αρχές πρέπει να εντείνουν τους ελέγχους και να επιβάλουν αυστηρότερες κυρώσεις σε όσους παραβιάζουν τους κανονισμούς και οι εταιρείες από την πλευρά τους, οφείλουν να διασφαλίσουν την ακεραιότητα και διαφάνεια στις εσωτερικές τους διαδικασίες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider