Ford: Αύξηση 13,4% στις πωλήσεις τον Αύγουστο - Ισχυρή ζήτηση για φορτηγά και υβριδικά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ford: Αύξηση 13,4% στις πωλήσεις τον Αύγουστο - Ισχυρή ζήτηση για φορτηγά και υβριδικά
Άλμα 13,4% σημείωσαν οι πωλήσεις της Ford στις ΗΠΑ τον Αύγουστο, λόγω της ισχυρής ζήτησης για φορτηγά σειράς F και των υβριδικών μοντέλων της εταιρείας.

Άλμα 13,4% σημείωσαν οι πωλήσεις της Ford στις ΗΠΑ τον Αύγουστο, λόγω της ισχυρής ζήτησης για φορτηγά σειράς F και των υβριδικών μοντέλων της εταιρείας.

Η αυτοκινητοβιομηχανία του Ντιτρόιτ ανέφερε πωλήσεις σχεδόν 183.000 οχημάτων τον Αύγουστο, συμπεριλαμβανομένης αύξησης 12,3% στα φορτηγά και περίπου 50% ανόδου στα υβριδικά οχήματα σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα. Οι πωλήσεις αποκλειστικά ηλεκτρικών οχημάτων της αυξήθηκαν κατά 29% κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, συμπεριλαμβανομένης μιας αξιοσημείωτης αύξησης της σειράς pickup F-150 Lightning, όπως αναφέρει το CNBC.

Παρά την αύξηση των ηλεκτροκίνητων οχημάτων, τα παραδοσιακά αυτοκίνητα και φορτηγά με κινητήρες εσωτερικής καύσης εξακολουθούν να αντιπροσωπεύουν το 86% των πωλήσεων της Ford όπως κατέγραψαν τα στοιχεία τον περασμένο μήνα.

Οι πωλήσεις της Ford τον Αύγουστο ξεπέρασαν τις συνολικές εκτιμήσεις της βιομηχανίας για αύξηση περίπου 6% σε ετήσια βάση από πέρυσι, σύμφωνα με την Barclays.

Παρά τις απότομες τιμές και τα υψηλά επιτόκια, οι πωλήσεις αυτοκινήτων στις ΗΠΑ παρέμειναν σταθερές το 2024, αλλά δεν είναι τόσο υψηλές όσο κάποιοι περίμεναν στην αρχή της χρονιάς. Η Barclays μείωσε την Πέμπτη την πρόβλεψή της για τις πωλήσεις του 2024 από 16 εκατομμύρια οχήματα σε 15,8 εκατομμύρια, αναφέροντας ρυθμό πωλήσεων 15,7 εκατομμυρίων μέχρι τον Αύγουστο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider