Νορβηγία: Tα EV στους δρόμους ξεπέρασαν για πρώτη φορά τα βενζινοκίνητα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νορβηγία: Tα EV στους δρόμους ξεπέρασαν για πρώτη φορά τα βενζινοκίνητα
Από τα 2,8 εκατ. ταξινομημένα επιβατικά οχήματα που κυκλοφορούν σήμερα στη χώρα, τα 754.303 είναι ηλεκτρικά.

Ο αριθμός των ηλεκτρικών οχημάτων σε κυκλοφορία στη Νορβηγία ξεπέρασε για πρώτη φορά αυτόν των βενζινοκίνητων μοντέλων, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη ειδικός οργανισμός, που έκανε λόγο για «ιστορική μετάβαση».

Από τα 2,8 εκατ. ταξινομημένα επιβατικά οχήματα που κυκλοφορούν σήμερα στη χώρα, τα 754.303 είναι ηλεκτρικά συγκριτικά με 753.905 που καταναλώνουν βενζίνη, σύμφωνα με το Συμβούλιο πληροφόρησης για την οδική κίνηση (OFV). Τα μοντέλα ντίζελ παραμένουν και πάλι τα πιο πολυάριθμα, σχεδόν ένα εκατομμύριο, ωστόσο το μερίδιό τους στην αγορά καταγράφει μείωση.

«Είναι ιστορικό. Ένα ορόσημο που λίγοι είχαν φανταστεί πριν από 10 χρόνια», τόνισε ο Έβιντ Σόλμπεργκ Τόρσεν, διευθυντής του OFV, σε ανακοίνωση. «Η ηλεκτροποίηση των στόλου επιβατικών οχημάτων προχωρά με σταθερό ρυθμό και η Νορβηγία κινείται γρήγορα προς τον στόχο να γίνει η πρώτη χώρα στον κόσμο της οποίας ο στόλος οχημάτων θα κυριαρχείται από ηλεκτρικά αυτοκίνητα», δήλωσε.

Η χώρα, που παραδόξως είναι μεγάλος παραγωγός υδρογονανθράκων, έχει θέσει ως στόχο να πουλά μόνο οχήματα με μηδενικές εκπομπές ρύπων, δηλαδή ουσιαστικά ηλεκτρικά, καθώς το μερίδιο του υδρογόνου είναι πολύ οριακό, από το 2025, δέκα χρόνια νωρίτερα από την ΕΕ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βρετανία: Η Όξφορντ Στριτ ενδέχεται να γίνει πεζόδρομος

Γαλλία: Ζήτημα έκπτωσης του Μακρόν από την προεδρία θα τεθεί στην Εθνοσυνέλευση

Πόση είναι η περιουσία του Ιβάν Σαββίδη

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider