Στις 2 Φεβρουαρίου αποκαλύπτεται η νέα Mercedes A Class

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Στις 2 Φεβρουαρίου αποκαλύπτεται η νέα Mercedes A Class

Ακριβώς μια εβδομάδα από σήμερα, την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου, η Mercedes θα αποκαλύψει στο κοινό online τη νέα A-Class, σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Άμστερνταμ. Στη συνέχεια, η δια ζώσης εμφάνιση του μοντέλου θα γίνει στη διεθνή έκθεση της Γενεύης, στις 6 Μαρτίου.

Η δεύτερη γενιά της A Class, από τότε που η Mercedes αποφάσισε να την λανσάρει εκ νέου ως σπορ hatchback σε αντικατάσταση των πολυμορφικών μοντέλων πρώτης και δεύτερης γενιάς, έχει γίνει ένα από τα πλέον αγαπημένα μοντέλα της μάρκας. Μαζί με την τετράθυρη CLA και την SUV GLA, συνέβαλαν στην ανανέωση της εικόνας της Mercedes και στην προσέλκυση πολλών νέων σε ηλικία αγοραστών.

Η νέα γενιά της A-Class φέρνει μαζί της μια υβριδική εκδοχή, ένα νέο κινητήρα βενζίνης 1.3 λίτρων που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Renault και ένα εντελώς νέο εσωτερικό, που προαιρετικά θα διαθέτει ψηφιακό πίνακα οργάνων στα πρότυπα των Ε και S Class. Το νέο μάλιστα πίνακα οργάνων η Mercedes τον αποκάλυψε μερικές εβδομάδες νωρίτερα, κατά την έναρξη της έκθεσης καταναλωτικών ηλεκτρονικών CES στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ.

Ταυτόχρονα, στη νέα A-Class θα κάνε το ντεμπούτο του και το πρωτοποριακό σύστημα πολυμέσων MBUX, το οποίο μέσω της χρήσης τεχνητής νοημοσύνης θα μπορεί να επικοινωνεί με τον οδηγό και τους επιβάτες μέσω φωνητικών εντολών σε καθομιλουμένη γλώσσα και χωρίς προαπαιτούμενες, συγκεκριμένες φράσεις. Ταυτόχρονα θα «διδάσκεται» από τις επιλογές του ιδιοκτήτη του προτείνοντας ή επιλέγοντας τις βέλτιστες δυνατότητες που ανταποκρίνονται στις συνήθειές του.

Λόγω της αύξησης των διαστάσεων του αμαξώματος, του μεταξονίου αλλά και των μετατροχίων, η νέα A-Class θα προσφέρει ένα πολύ πιο άνετο χώρο για τους επιβάτες και μεγαλύτερο όγκο για αποσκευές. Ταυτόχρονα, ο εξοπλισμός της θα περιλαμβάνει υπερσύγχρονα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης με δυνατότητα ακόμα και ημι-αυτόνομης κίνησης.

Όσον αφορά στα μηχανικά της μέρη, οι βασικές εκδόσεις θα διαθέτουν μια διάταξη ανάρτησης ημι-άκαμπτου άξονα στο πίσω μέρος, ενώ οι αναβαθμισμένες άξονα πολλαπλών συνδέσμων. Βασικός κινητήρας θα είναι ο νέος 1.3 λίτρων βενζίνης με απόδοση που θα ξεκινά από τους 116 ίππους και θα κορυφώνεται στους 160, ενώ τα σύνολα diesel θα ξεκινούν από τα 1.5 λίτρα. Κορυφαία έκδοση θα είναι η A45, πάντα με δίλιτρο κινητήρα βενζίνης, ο οποίος όμως πλέον θα αποδίδει το λιγότερο 400 ίππους, όπως έχει υποσχεθεί στο παρελθόν η Mercedes, σε μια προσπάθεια να ανακτηθεί ο θρόνος του ισχυρότερου μικρομεσαίου πεντάθυρου από το Audi RS3.

Παράλληλα, στη γκάμα αναμένεται να προστεθεί μια ακόμα σπορ εκοδχή, η A35, με δίλιτρο κινητήρα turbo όπως και η A45, αλλά μικρότερη ισχύ και GT χαρακτήρα. Σε έξι μέρες από σήμερα ωστόσο, θα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε –και να σας μεταφέρουμε- όλες τις επίσημες πληροφορίες.

Στις 2 Φεβρουαρίου αποκαλύπτεται η νέα Mercedes A Class
Στις 2 Φεβρουαρίου αποκαλύπτεται η νέα Mercedes A Class

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider