Ευρωαγορές: Απώλειες 1% στην εβδομάδα για τον Stoxx

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ευρωαγορές: Απώλειες 1% στην εβδομάδα για τον Stoxx
Πτώση σχεδόν 1% για την Mercedes.

Με μεικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν την εβδομάδα οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μία εβδομάδα που αποδείχτηκε δύσκολη για τις αγορές παγκοσμίως. Μέχρι στιγμής η περίοδος ανακοινώσεων των εταιρικών αποτελεσμάτων έχει δώσει ανάμεικτα μηνύματα με πολλές τράπεζες να ξεπερνούν τις προσδοκίες και άλλες επιχειρήσεις να διατηρούν την επιφυλακτικότητα στο επενδυτικό κλίμα.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχώρησε 0,05% στις 518,74 μονάδες, με τον κλάδο των ταξιδιών να ηγείται των απωλειών με - 1,5%. Σε εβδομαδιαία βάση, έχει καταγράψει απώλειες 1%. Ο EuroStoxx 50 ενισχύθηκε 0,15% στις 4.942 μονάδες.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX κέρδισε 0,04% στις 19.503 μονάδες, ενώ στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο FTSE 100 έκλεισε με -0,25% στις 8.248 μονάδες. Ο γαλλικός CAC 40 διολίσθησε 0,08% στις 7.497 μονάδες. Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης. Ο FTSE MIB στο Μιλάνο ανήλθε με +0,22% στις 34.776 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 αποδυναμώθηκε 0,30% και βρέθηκε στις 11.804 μονάδες.

Στα επιχειρηματικά νέα, η μετοχή της Mercedes-Benz έχασε 0,98% την Παρασκευή ύστερα από την ανακοίνωση για πτώση στα λειτουργικά κέρδη κατά 64% στον βασικό τομέα παραγωγής αυτοκινήτων λόγω των ασθενέστερων οικονομικών συνθηκών και του έντονου ανταγωνισμού κυρίως στην Ασία.

Η γαλλική εταιρεία παραγωγής οινοπνευματωδών ποτών Remy Cointreau υποβάθμισε το guidance για τις πωλήσεις του έτους, αναφέροντας ότι αναμένει πλέον πτώση αντί για σταδιακή ανάκαμψη εν μέσω της αδυναμίας των πωλήσεων στις ΗΠΑ και στην Ασία. Οι ευρωπαϊκές εταιρείες ποτών υψηλών προδιαγραφών πλήττονται τον τελευταίο μήνα από υψηλότερους δασμούς στις εξαγωγές τους στην Κίνα, σε αντίποινα για τους δασμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα. Η μετοχή της ενισχύθηκε 1,01%.

Η βρετανική τράπεζα NatWest έκλεισε 0,6% υψηλότερα, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων με κέρδη σημαντικά υψηλότερα από το αναμενόμενο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider