Τρίτη εβδομάδα κερδών για τον χρυσό - Σε υψηλό 10μήνου το παλλάδιο

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τρίτη εβδομάδα κερδών για τον χρυσό - Σε υψηλό 10μήνου το παλλάδιο
Χρυσός / Πηγή Φωτογραφίας: Getty Images
Ο χρυσός spot σημείωσε άνοδο 0,2% στα 2.741,50 δολάρια ανά ουγγιά έχοντας υποχωρήσει από το υψηλό ρεκόρ των 2.758,37 δολαρίων της Τετάρτης και καταγράφοντας την τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα κερδών.

Μικρή άνοδο σημείωσε ο χρυσός την Παρασκευή, καθώς οι γεωπολιτικές εντάσεις στη Μέση Ανατολή και η ανησυχία για το εκλογικό αποτέλεσμα στις ΗΠΑ στήριξαν το πολύτιμο μέταλλο, ενώ το παλλάδιο σκαρφάλωσε σε υψηλό 10μήνου.

Ο χρυσός spot σημείωσε άνοδο 0,2% στα 2.741,50 δολάρια ανά ουγγιά έχοντας υποχωρήσει από το υψηλό ρεκόρ των 2.758,37 δολαρίων της Τετάρτης και καταγράφοντας την τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα κερδών. Τα futures χρυσού στις ΗΠΑ διαμορφώθηκαν κατά 0,2% υψηλότερα στα 2.754,60 δολάρια.

Οι φόβοι περί κλιμάκωσης της έντασης μεταξύ Ισραήλ και Ιράν μέσα στο Σαββατοκύριακο, θα μπορούσε να έχει στρέψει τους επενδυτές στα «ασφαλή καταφύγια», δήλωσε ο Bob Haberkorn, ανώτερος στρατηγικός αναλυτής στην RJO Futures.

Ο χρυσός έχει ενισχυθεί άνω του 32% από την αρχή του έτους καθώς η ζήτηση ασφαλών καταφυγίων λόγω της έντασης στη Μέση Ανατολή, σε συνδυασμό με τη μείωση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης από τη Fed.

Η αβεβαιότητα για τις αμερικανικές εκλογές ενισχύει επίσης τη ζήτηση καθώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ισοψηφία Τραμπ - Χάρις.

Στα υπόλοιπα μέταλλα, το παλλάδιο «χτύπησε» υψηλό 10 μηνών για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, εν μέσω ανησυχιών για τις εξαγωγές από τη Ρωσία, με άνοδο 3,2% στα 1.194,36 δολάρια. Την Πέμπτη είχε ενισχυθεί 9%, μετά από την είδηση ότι οι ΗΠΑ ζήτησε από τις χώρες του G7 να διερευνήσουν πιθανούς περιορισμούς στο ρωσικό παλλάδιο και το τιτάνιο.

Το ασήμι spot υποχώρησε κατά 0,3% στα 33,61 δολάρια η ουγγιά, μετά το υψηλό 12 ετών στα 34,87 δολαρίων που σημείωσε μέσα στην εβδομάδα. Η πλατίνα υποχώρησε 0,2% στα 1.024,20 δολάρια.

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρυσός: Τι κινεί το ξέφρενο ράλι του – Η αποσύνδεσή του από παραδοσιακούς παράγοντες και η γεωπολιτική

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider