VW up! GTi: Σπορ από κούνια

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
VW up! GTi: Σπορ από κούνια

Η οδήγηση του μικρότερου GTi όλων των εποχών στο Μονακό απέδειξε ότι και τα αυτοκίνητα πόλης «έχουν ψυχή», ενώ, ειδικά για τις ελληνικές οδικές συνθήκες, το μικρό και ζωηρό VW up! μπορεί να προσφέρει συγκίνηση πολύ μεγαλύτερη από το μπόι του.

Βλέπετε το μικρό up! GTi, το οποίο θα προσφέρεται τόσο σε τρίθυρη όσο και σε πεντάθυρη έκδοση αμαξώματος, ίσα που ξεπερνά τα 1.000 κιλά βάρους με πληρέστατο εξοπλισμό, έχει όμως κάτω από το εμπρός καπό το μικρό τρικύλινδρο σύνολο βενζίνης turbo, το οποίο από μόλις 999 κ.εκ. χωρητικότητας κυλίνδρων αποδίδει 115 ίππους. Το νούμερο μπορεί να φαίνεται συνηθισμένο, ωστόσο η επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε μόλις 8,8 δλ. ενώ η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 200 χλμ./ώρα (196 για την ακρίβεια). Τα 200 Nm ροπής και οι σχετικά κοντές σχέσεις του εξατάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου, συμβάλλουν επίσης ώστε ποτέ να μην μένει ο οδηγός από ισχύ και οι επιταχύνσεις εν κινήσει να είναι εξίσου δυναμικές.

Με μικρότερη απόσταση από το έδαφος σε σχέση με τις απλές εκδόσεις, βελτιωμένη ανάρτηση και ισχυρότερο σύστημα πέδησης, το up! GTi εκμεταλλεύεται ιδανικά τους μεγάλης διαμέτρου τροχούς 17 ιντσών και εξασφαλίζει υψηλό περιθώριο πρόσφυσης, πολύ μικρές κλίσεις και αμεσότητα αντιδράσεων, που εξασφαλίζουν απολαυστική οδήγηση τόσο εντός πόλης, όσο και σε σφιχτές ορεινές διαδρομές.

Η σπορ υπόσταση του up! GTi υπογραμμίζεται επίσης από το μπάσο ήχο του συστήματος εξαγωγής αλλά και από δεκάδες αισθητικές διαφοροποιήσεις. Στο αμάξωμα, ο διαφορετικός προφυλακτήρας, το κόκκινο σιρίτι στη μάσκα, τα μαύρα πλευρικά αυτοκόλλητα, οι μεγάλοι τροχοί και η αεροτομή πίσω κάνουν άμεσα αντιληπτή τη σπορ φύση του up! GTi. Στο εσωτερικό, τα καθίσματα με τις καρό επενδύσεις /σήμα κατατεθέν των VW GTi, η κόκκινη ραφή στο τιμόνι και οι κόκκινες λεπτομέρειες στον επιλογέα ταχυτήτων, συμπληρώνουν τον πλήρη πίνακα οργάνων με το ενσωματωμένο στροφόμετρο.

Οι δυναμικές επιδόσεις συνδυάζονται με την πρακτικότητα, ενώ οι χώροι για το μέγεθος του μοντέλου είναι εξαιρετικοί, με δυνατότητα φιλοξενίας τεσσάρων ατόμων και αποσκευών όγκου 251 λίτρων. Πλήρης είναι τέλος ο εξοπλισμός, ο οποίος εκτός από τις συνήθεις ηλεκτρικές ευκολίες περιλαμβάνει στοιχεία όπως αυτόματο κλιματισμό, Cruise Control και θερμαινόμενα καθίσματα.

Οι τιμές του Δαυίδ των GTi δεν έχουν ακόμα καθοριστεί, ωστόσο θα ξεκινούν κάτω από τις 16.000€ όταν το αυτοκίνητο θα είναι διαθέσιμο το Φεβρουάριο στη χώρα μας.

VW up! GTi: Σπορ από κούνια
VW up! GTi: Σπορ από κούνια
VW up! GTi: Σπορ από κούνια
VW up! GTi: Σπορ από κούνια
VW up! GTi: Σπορ από κούνια
VW up! GTi: Σπορ από κούνια
VW up! GTi: Σπορ από κούνια
VW up! GTi: Σπορ από κούνια

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider