Η Tesla μπορεί να χρειαστεί να αντλήσει κεφάλαια 10 δισ. δολάρια

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η Tesla μπορεί να χρειαστεί να αντλήσει κεφάλαια 10 δισ. δολάρια

Ο Έλον Μασκ, ιδιοκτήτης της εταιρείας παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων, Tesla, μπορεί να χρειαστεί να αντλήσει κεφάλαια ύψους 10 δισ. δολαρίων μέχρι το 2020 προκειμένου να χρηματοδοτήσει τις δραστηριότητες της επιχείρησης, την παραγωγή νέων οχημάτων και την επερχόμενη επέκταση στην Κίνα, σύμφωνα με την Goldman Sachs.

Ο Ντέιβιντ Ταμπερίνο, αναλυτής της Goldman Sachs σε σχετικό σημείωμα αναφέρθηκε στην πρόσβαση σε νέα κεφάλαια σημειώνοντας ότι ή έκδοση νέων ομολόγων παρουσιάζει κάποια μειονεκτήματα για τους επενδυτές.

«Βλέπουμε ότι υπάρχουν διάφορες επιλογές διαθέσιμες προκειμένου η επιχείρηση να αναχρηματοδοτήσει το χρέος της και να συγκεντρώσει κεφάλαια τα οποία θα της επιτρέψουν να χρηματοδοτήσει τους όλο και μεγαλύτερους στόχους της», σημείωσε την Παρασκευή ο Ταμπερίνο.

«Ωστόσο, το αυξανόμενο χρέος ίσως να επηρεάσει την εικόνα σε επίπεδο πιστοληπτικής ικανότητας της επιχείρησης », προσθέτει.

Ο Μασκ είναι συνιδρυτής της κατασκευάστριας εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων και πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος. Προκειμένου να αποφύγει την αναζήτηση κεφαλαίων φέτος έχει επιδοθεί σε περικοπές δαπανών, ωστόσο, η επιχείρηση δυσκολεύεται να επιτύχει τους στόχους που έχει θέσει κατά την πρώτη μαζική παραγωγή του Tesla Model 3. Η εταιρεία μπήκε μέσα 1 δις το πρώτο τρίμηνο.

Αυτό το μήνα η εταιρεία έθεσε σε λειτουργία νέα μονάδα στην Κίνα, η οποία αποτελεί και το πρώτο μεγάλο εργοστάσιο της εταιρείας εκτός ΗΠΑ.

Η μετοχή της Tesla έχει σημειώσει πτώση 8% φέτος και έκλεισε την Τετάρτη στα 286,48 δολάρια. Ο Ταμπερίνο διατηρεί τη σύσταση «sell» για την μετοχή της Tesla και προβλέπει περαιτέρω πτώση 32% στα 195 δολάρια μέσα στο επόμενο εξάμηνο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider