Καθοδική πορεία για τα crypto: Μαζεύει τις απώλειες το bitcoin - «Μάχη» για τα 24.000 δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καθοδική πορεία για τα crypto: Μαζεύει τις απώλειες το bitcoin - «Μάχη» για τα 24.000 δολάρια
Το μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα στον κόσμο έχει ενισχυθεί περισσότερο από 40% φέτος.

Το Bitcoin και η αγορά κρυπτονομισμάτων βρίσκονται ξανά στο «κόκκινο» την Παρασκευή, καθώς το ευρύτερο επενδυτικό κλίμα επιδεινώνεται εν μέσω φόβων ότι η Fed θα συνεχίσει να προκαλεί «πόνο» με νέες μεγάλες αυξήσεις στα επιτόκιά της.

Αναλυτικότερα, το Bitcoin έχει υποχωρήσει 3% τις τελευταίες 24 ώρες και κινήθηκε μέχρι και τα 23.772 δολάρια το απόγευμα της Παρασκευής, αποχαιρετώντας τα υψηλά έξι μηνών και την άνοδο πάνω από τα 25.000 δολάρια που σημειώθηκαν σε προηγούμενες συναλλαγές. Ωστόσο, ξεκίνησε να μαζεύει τις απώλειες, και πλέον διολισθαίνει 1,2% στα 24.130 δολάρια (17:23 ώρα Ελλάδας). Παράλληλα, το Ether χάνει 1,1% στα 1.660 δολάρια ενώ φλέρταρε και με τα 1.650 δολάρια νωρίτερα.

Το μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα στον κόσμο έχει ενισχυθεί περισσότερο από 40% φέτος, καθώς οι επενδυτές επέστρεψαν στα crypto αλλά ακόμη βρίσκεται πολύ μακριά από το ρεκόρ των 30.000 δολαρίων που είχε πετύχει το 2021. Το Cardano υποχωρεί 2% αλλά το Polygon να σημειώνει άνοδο 7%. Το Dogecoin έχει πτώση 2% και το Shiba Inu διολισθαίνει 4%.

«Η αποτυχία του Bitcoin να ξεπεράσει τα υψηλά του Αυγούστου έφερε απογοήτευση και δεν είναι πιθανή η άμεση επάνοδος, αλλά με δεδομένο το ξαφνικό άλμα της τιμής του την Τετάρτη, θα μπορούσαν να υπάρξουν πολλοί στην αγορά που θα ήθελαν να αγοράσουν ακόμα και ενώ βρίσκεται σε πτώση», δήλωσε ο Γιούγα Χασέγκουα, αναλυτής στο χρηματιστήριο κρυπτογράφησης Bitbank. «Η τιμή πιθανότατα θα είναι σε θέση να υπερασπιστεί το ψυχολογικό επίπεδο των 23.000 δολαρίων βραχυπρόθεσμα» πρόσθεσε σύμφωνα με το Μarketwatch.

Υπενθυμίζεται πως πέρυσι, σχεδόν 1,4 τρισ. δολάρια εξαφανίστηκαν από την αγορά κρυπτογράφησης μετά από μια κρίση που οδήγησε σε χρεοκοπίες εταιρειών, με αποκορύφωμα την κατάρρευση του μεγάλου ανταλλακτηρίου FTX, ενώ περίπου 64,5 εκατ. δολάρια short θέσεων σε Bitcoin ρευστοποιήθηκαν την Τετάρτη (15/2), οι περισσότερες σε διάστημα ενός μήνα, σύμφωνα με στοιχεία της Coinglass.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρυσός: «Άγγιξε» το χαμηλότερο επίπεδό του για το 2023

Καύσιμα: Ο ψυχρός καιρός «ανέβασε» το πετρέλαιο θέρμανσης αλλά περιόρισε τις μετακινήσεις

Η Goldman Sachs προβλέπει 3 επιπλέον αυξήσεις στα επιτόκια της Fed

gazzetta
gazzetta reader insider insider