Standard Chartered: Το bitcoin μπορεί να φτάσει τα 100.000 δολάρια μέχρι το 2024

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Standard Chartered: Το bitcoin μπορεί να φτάσει τα 100.000 δολάρια μέχρι το 2024
Eν μέσω της σημαντικής ανόδου που σημειώνει το τελευταίο χρονικό διάστημα το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου.

Ιδιαίτερα «αβανταδόρικη» για την πορεία του bitcoin εμφανίζεται η Standard Chartered, εν μέσω της σημαντικής ανόδου που σημειώνει το τελευταίο χρονικό διάστημα το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου.

Σύμφωνα με report της Standard Chartered, ο «χειμώνας των crypto» έχει παρέλθει και το bitcoin θα μπορούσε να ωφεληθεί από παράγοντες όπως η πρόσφατη αναταραχή στον τραπεζικό κλάδο (με τις καταρρεύσεις της Silicon Valley Bank και της Signature Bank στις ΗΠΑ), το τέλος στις αυξήσεις των επιτοκίων από την αμερικανική ομοσπονδιακή τράπεζα (Fed) και μια ενδεχόμενη αύξηση στην κερδοφορία εξόρυξης των κρυπτονομισμάτων.

«Αν και παραμένουν πηγές αβεβαιότητας, θεωρούμε πως ο δρόμος ώστε το bitcoin να φτάσει τα 100.000 δολάρια μέχρι το τέλος του 2024 είναι περισσότερος ορατός» σημειώνεται από την Standard Chartered.

Υπενθυμίζεται πως το bitcoin πραγματοποιεί ράλι από την αρχή του 2023, ξεπερνώντας τα 30.0000 δολάρια μέσα στον Απρίλιο για πρώτη φορά εδώ και 10 μήνες. Η άνοδος έρχεται μετά από το «μαύρο» -για την αγορά των crypto- 2022, όταν και τρισ. δολαρίων χάθηκαν από τη αγορά των κρυπτονομισμάτων εν μέσω της σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής από τις ισχυρές κεντρικές τράπεζες.

Λίγο μετά από τις 12:00 της Δευτέρας (ώρα Ελλάδας) το bitcoin υποχωρούσε 0,64% στα 27.333 δολάρια.

Όπως σημειώνει το Reuters, οι προβλέψεις για κατακόρυφη αύξηση της αξίας του bitcoin είναι συνηθισμένες εν μέσω του ράλι για το crypto.

Αναλυτής της Citi προέβλεψε τον Νοέμβριο του 2020 πως το bitcoin θα φτάσει τα 318.000 δολάρια μέχρι το τέλος του 2022. Για το περασμένο έτος, το bitcoin έχασε περίπου το 65% της αξίας τους, φτάνοντας τα 16.500 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Credit Suisse: «Ακόμα και οι καλά κεφαλαιοποιημένες τράπεζες μπορούν να χάσουν την εμπιστοσύνη των αγορών» προειδοποιεί αξιωματούχος

Ο CEO της Google κέρδισε 226 εκατ. δολάρια το 2022

Η κρίσιμη επιχειρηματική συμβουλή του Μαρκ Κιούμπαν: Εκεί βγαίνουν τα «χοντρά» λεφτά

gazzetta
gazzetta reader insider insider