Στον «κατήφορο» το Bitcoin μετά το τετράμηνο ανοδικό σερί

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στον «κατήφορο» το Bitcoin μετά το τετράμηνο ανοδικό σερί
Με «βουτιά» μπαίνει ο Μάιος για το Bitcoin, καθώς δεν μπόρεσε να διατηρήσει το θετικό momentum των προηγούμενων τεσσάρων μηνών, εγκαταλείποντας το μεγαλύτερο ανοδικό σερί από το 2021.

Σε πτωτική τροχιά κινείται το Bitcoin, μετά από τέσσερις διαδοχικούς μήνες κερδών, ήτοι το μεγαλύτερο ανοδικό σερί από το 2021.

Το Bitcoin βρέθηκε να σημειώνει «βουτιά» άνω του 3,5% σήμερα, φθάνοντας στα 28.490 δολάρια, ενώ πιέσεις δέχεται και το Ether.

Το Bitcoin δεν έχει καταφέρει να ανέλθει πολύ πάνω των 30.000 δολαρίων, παρά το «άλμα» 72% που σημειώνει μέχρι στιγμής το 2023.

Το τελευταίο θρίλερ γύρω από την First Republic φαίνεται πως έπληξε τον «βασιλιά» των κρυπτονομισμάτων.

«Η αγορά είναι πολύ ταραχώδης καθώς περιμένει να δει τι θα συμβεί στην First Republic Bank» όπως δήλωσε ο Adrian Przelozny, επικεφαλής του Independent Reserve, σημειώνοντας πως οι σημερινές επιδόσεις του Bitcoin μπορεί να οφείλονται σε κάποιες ρευστοποιήσεις που έγιναν.

Η τετράμηνη άνοδος του Bitcoin συνιστά τις καλύτερες επιδόσεις του κρυπτονομίσματος μετά από τα εξάμηνα κέρδη που είχε καταγράψει το 2021.

Η αβεβαιότητα γύρω από τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας και ο φόβος της ύφεσης επηρεάζει το επενδυτικό κλίμα, τόσο στις αγορές κρυπτονομισμάτων όσο και στις ευρύτερες αγορές, ενώ μειώνονται και οι προσδοκίες για την υιοθέτηση μιας λιγότερο επιθετικής πολιτικής από την Fed φέτος.

Στην παρούσα φάση, η Fed αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης την Τετάρτη, με τα ερωτήματα για τα επόμενα βήματά της να παραμένουν, καθώς οι αξιωματούχοι εκπέμπουν ανάμικτα μηνύματα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Καμπανάκι» Morgan Stanley για τις αμερικανικές μετοχές - «Η Fed μπορεί να εκπλήξει αρνητικά τις αγορές»

gazzetta
gazzetta reader insider insider