Κρυπτονομίσματα: Η Ripple ελπίζει σε χρήση του XRP από τράπεζες των ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Κρυπτονομίσματα: Η Ripple ελπίζει σε χρήση του XRP από τράπεζες των ΗΠΑ
Μετά από μια απόφαση-ορόσημο που καθόρισε ότι το XRP δεν είναι, από μόνο του, απαραίτητα αξιόγραφο.

Η startup Ripple είναι πεπεισμένη ότι οι τράπεζες των ΗΠΑ και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας θα αρχίσουν να δείχνουν ενδιαφέρον για την υιοθέτηση του κρυπτονομίσματος της, XRP, στις διασυνοριακές πληρωμές μετά από μια απόφαση-ορόσημο που καθόρισε ότι το XRP δεν είναι, από μόνο του, απαραίτητα αξιόγραφο.

Η εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο αναμένει να ξεκινήσει συνομιλίες με αμερικανικές χρηματοπιστωτικές εταιρείες σχετικά με τη χρήση του προϊόντος της On-Demand Liquidity (ODL), το οποίο χρησιμοποιεί το XRP για μεταφορές χρημάτων κατά το γ' τρίμηνο του 2023, δήλωσε ο Στου Αλντερότι, γενικός σύμβουλος της Ripple, στο CNBC σε συνέντευξή του την περασμένη εβδομάδα.

Την περασμένη εβδομάδα, δικαστήριο της Νέας Υόρκης εξέδωσε μια απόφαση-σταθμό για την Ripple, η οποία καθόρισε ότι το ίδιο το XRP «δεν είναι κατ' ανάγκην αξιόγραφο εκ πρώτης όψεως», αμφισβητώντας, εν μέρει, τους ισχυρισμούς της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) κατά της εταιρείας.

Το ιστορικό

Η Ripple πολεμά την SEC τα τελευταία τρία χρόνια για τους ισχυρισμούς της υπηρεσίας ότι η Ripple και δύο στελέχη της πραγματοποίησαν παράνομη προσφορά αξίας 1,3 δισ. δολαρίων μέσω πωλήσεων του XRP. Η Ripple αμφισβήτησε τους ισχυρισμούς, επιμένοντας ότι το XRP δεν μπορεί να θεωρηθεί αξιόγραφο και μοιάζει περισσότερο με εμπόρευμα.

Η εταιρεία υπέστη ζημιά ως αποτέλεσμα, με την εταιρεία να χάνει τουλάχιστον έναν πελάτη και επενδυτή. Η MoneyGram, ο αμερικανικός γίγαντας μεταφοράς χρημάτων, εγκατέλειψε τη συνεργασία της με την Ripple τον Μάρτιο του 2021.

Εν τω μεταξύ, η Tetragon, ένας επενδυτής με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο που είχε προηγουμένως υποστηρίξει την Ripple, πούλησε το μερίδιό της πίσω στην Ripple, αφού προσπάθησε ανεπιτυχώς να μηνύσει την εταιρεία.

Ερωτηθείς εάν η απόφαση σημαίνει ότι οι αμερικανικές τράπεζες θα επιστρέψουν στην Ripple για να χρησιμοποιήσουν το προϊόν ODL, ο Αλντερόρι δήλωσε: «Νομίζω ότι η απάντηση σε αυτό είναι ναι».

Η Ripple χρησιμοποιεί επίσης το blockchain στην επιχείρησή της για την αποστολή μηνυμάτων μεταξύ τραπεζών, κάτι σαν μια εναλλακτική λύση του διατραπεζικού συστήματος Swift που βασίζεται στο blockchain.

«Νομίζω ότι ελπίζουμε ότι αυτή η απόφαση θα δώσει στους πελάτες των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων ή στους δυνητικούς πελάτες την άνεση να έρθουν τουλάχιστον και να αρχίσουν τη συζήτηση σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην επιχείρησή τους, προβλήματα του πραγματικού κόσμου όσον αφορά τη διακίνηση αξίας πέρα από τα σύνορα χωρίς να επιβαρύνονται με αισχρές χρεώσεις», δήλωσε ο Αλντερότι στο CNBC την Παρασκευή.

«Ελπίζουμε ότι αυτό το τρίμηνο θα δημιουργήσει πολλές συζητήσεις στις ΗΠΑ με πελάτες και ελπίζουμε ότι κάποιες από αυτές τις συζητήσεις θα μετατραπούν πραγματικά σε πραγματικές επιχειρήσεις», πρόσθεσε.

Η Ripple προμηθεύεται πλέον το μεγαλύτερο μέρος των δραστηριοτήτων της εκτός των ΗΠΑ, με τον Αλντερότι να έχει δηλώσει ότι «η Ripple], οι πελάτες της και τα έσοδά της οδηγούνται όλα εκτός των ΗΠΑ, παρόλο που εξακολουθούμε να έχουμε πολλούς υπαλλήλους εντός των ΗΠΑ», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κίνα: Στο +6,3% η ανάπτυξη το 2ο τρίμηνο - Σε νέο ιστορικό υψηλό η ανεργία στους νέους

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider