«Βουτιά» 45% της αγοράς NFT το δεύτερο τρίμηνο του 2024

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Βουτιά» 45% της αγοράς NFT το δεύτερο τρίμηνο του 2024
Οι όγκοι πωλήσεων NFT το δεύτερο τρίμηνο μειώθηκαν στο χαμηλότερο από το τρίτο τρίμηνο του 2023.

Σημαντική πτώση σημειώνει η αγορά NFT το δεύτερο τρίμηνο του 2024, σύμφωνα με την πλατφόρμα Cryptoslam.

Oι όγκοι πωλήσεων NFT το δεύτερο τρίμηνο μειώθηκαν κατά 45% σε τριμηνιαία βάση, με τα συνολικά στοιχεία να πέφτουν σε περίπου 2,28 δισ. δολάρια, το χαμηλότερο από το τρίτο τρίμηνο του 2023, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Αυτή η πτώση είναι μειωμένη σε σύγκριση με τις εντυπωσιακές πωλήσεις 4,1 δισ. δολαρίων του πρώτου τριμήνου του 2024. Ο Ιούνιος 2024 αναμένεται πως θα καταγράψει τις χαμηλότερες μηνιαίες πωλήσεις από τον Οκτώβριο του 2023, με όγκους περίπου 456 εκατ. δολαρίων στις 28 Ιουνίου.

Επιπλέον, η μέση τιμή πώλησης των NFT παρουσίασε επίσης σημαντική μείωση, υποχωρώντας από τα 193 δολάρια τον Μάρτιο στα 78 δολάρια τον Ιούνιο, που αντιπροσωπεύει μείωση 60%. Ο αριθμός των «unique» πωλητών και αγοραστών στην αγορά έχει συρρικνωθεί, υποδηλώνοντας μεγάλη πτώση του ενδιαφέροντος για τον χώρο NFT.

Ωστόσο, αυτή η ύφεση στην αγορά NFT συμπίπτει με την πρόσφατη πτωτική τάση του Bitcoin. Αφού έφτασε τις κορυφαίες τιμές τον Μάρτιο του 2024, το Bitcoin δυσκολεύτηκε να ανακτήσει τα υψηλά του και έφτασε να υποχωρεί και κάτω από τα 61.000 δολάρια. Σήμερα (1/7) διαπραγματεύεται στα 62.800 δολάρια, σημειώνοντας άνοδο 2,11%.

Παρά αυτές τις προκλήσεις, ο τομέας NFT έχει επιτύχει ορισμένα αξιοσημείωτα ορόσημα το 2024. Τα NFT που βασίζονται στη Solana ξεπέρασαν τα 5,6 δισ. δολάρια σε όγκο πωλήσεων όλων των εποχών τον Φεβρουάριο και τα NFT που βασίζονται σε Bitcoin μετακινήθηκαν στην τρίτη θέση για τον όγκο πωλήσεων όλων των εποχών, ξεπερνώντας το κρυπτονόμισμα Ronin.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Επανέρχεται το bitcoin πάνω από τα 61.000 δολάρια

S&P Global: Ανθεκτική η ελληνική μεταποίηση - Στις 54 μονάδες ο PMI τον Ιούνιο

Σε εξέλιξη η «μάχη» για τα αμυντικά ομόλογα στην Ευρώπη

gazzetta
gazzetta reader insider insider