Υπερδιπλασιάστηκε στα 1,38 δισ. δολάρια η λεία των χάκερ σε crypto το α' μισό του 2024

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υπερδιπλασιάστηκε στα 1,38 δισ. δολάρια η λεία των χάκερ σε crypto το α' μισό του 2024
Η μεγαλύτερη «ληστεία» για το έτος μέχρι στιγμής αφορούσε bitcoin αξίας άνω των 300 εκατ. δολαρίων από το ιαπωνικό ανταλλακτήριο DMM Bitcoin.

Υπερδιπλάσια είναι η λεία που έχουν αποκομίσει οι χάκερ σε κρυπτονομίσματα το πρώτο μισό του 2024 συγκριτικά με ένα χρόνο πριν, σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας ερευνών blockchain, TRM Labs.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία, μεταξύ 1 Ιανουαρίου και 24 Ιουνίου 2024, η αξία των crypto που χάκερ έχουν «λεηλατήσει» ανέρχεται στα 1,38 δισ. δολάρια, υπερδιπλάσια από το ποσό των 657 εκατ. δολάρια την αντίστοιχη περίοδο του 2023. Το 70% του ποσού που εκλάπη στο πρώτο εξάμηνο του 2024, αποκτήθηκε με μόλις πέντε επιθέσεις.

Η μεγαλύτερη «ληστεία» για το έτος μέχρι στιγμής αφορούσε Βitcoin αξίας άνω των 300 εκατ. δολαρίων από το ιαπωνικό ανταλλακτήριο DMM Bitcoin.

Ο τρόπος με τον οποίο έδρασαν οι χάκερ ήταν με τη χρήση κλεμμένων ιδιωτικών κλειδιών και με τη μέθοδο «μόλυνσης» διευθύνσεων, με την οποία οι επιτιθέμενοι στέλνουν ένα μικρό ποσό από ένα «πορτοφόλι» με παρόμοια διεύθυνση με αυτή του παραλήπτη, στοχεύοντας να εξαπατήσουν το θύμα ώστε στη συνέχεια να στείλει χρήματα σε λάθος «πορτοφόλι».

Η TRM Labs, επισημαίνει ότι δεν υπήρξαν θεμελιώδεις αλλαγές στην ασφάλειας του συστήματος των crypto που συνέβαλαν στην αύξηση των «κλοπιμαίων». Επίσης, ο αριθμός των επιθέσεων και ο τρόπος υλοποίησης των επιθέσεων δεν είχαν σημαντικές διαφορές από έτος σε έτος.

Αυτό που ανέβασε πιθανότατα το ποσό ήταν οι υψηλότερες από το μέσο όρο τιμές κρυπτονομισμάτων που παρατηρήθηκαν κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Συχνός στόχος για χάκερ και κυβερνοεπιθέσεις τα ανταλλακτήρια

Τον Νοέμβριο, περίπου 115 εκατ. κλάπηκαν από τα ανταλλακτήρια HTX και Heco Chain, που συνδέονται με τον επιχειρηματία Τζάστιν Σαν. Το 2014, το Mt. Gox κατέθεσε αίτηση πτώχευσης, μετά από μία σειρά επιθέσεων που έκλεψαν έως και 950.000 bitcoin - αξίας άνω των 54 δισ. δολαρίων σε σημερινές τιμές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αντιμέτωπη με την... επικίνδυνη αγορά ομολόγων η Γαλλία

«Καμπανάκι» από Revolut: Gen-Z και Millennials πιο ευάλωτοι σε ηλεκτρονικές απάτες

Επιστροφή στην κερδοφορία και «αστραφτερός» τζίρος για τη Swarovski στην Ελλάδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider