Διπλασίασε τον πλούτο του στην φυλακή - Διαθέτει περιουσία 56 δισ. ευρώ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διπλασίασε τον πλούτο του στην φυλακή - Διαθέτει περιουσία 56 δισ. ευρώ
Είναι ο 24ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, αμέσως μετά την Τζούλια Κοχ και την οικογένειά της.

Ο ιδρυτής της Binance, ο 47χρονος Τσανγκπένγκ Τσάο γνωστός στον κόσμο των crypto ως CZ, περνά το καλοκαίρι στη φυλακή ελάχιστης ασφαλείας Lompoc της Σάντα Μπάρμπαρα, όμως καθώς η αγορά των κρυπτονομισμάτων έχει πάρει την ανιούσα, το Forbes αποκάλυψε τη μυστική πηγή των δισεκατομμυρίων του.

Σίγουρα η ζωή πίσω από τα κάγκελα, αποδείχθηκε ιδιαιτέρως κερδοφόρα για τον CZ, καθώς η περιουσία του έχει εκτοξεύθηκε με την περιουσία του πλέον να υπολογίζεται σε 61 δισ. δολάρια, νούμερο που τον καθιστά ως τον 24ο πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο, αμέσως μετά την Τζούλια Κοχ και την οικογένειά της.

Ο επόμενος πλουσιότερος άνθρωπος στον κλάδο των crytpto είναι ο ιδρυτής της Coinbase, Μπράιαν Άρμστρονγκ με 11 δισ. δολάρια. Το άλμα στην περιουσία του CZ, οφείλεται σε 2 παράγοντες: Πρώτον, το 90% του μετοχικού μεριδίου του στην Binance, το μεγάλο ανταλλακτήριο crypto, αποτιμάται σε 33 δισ. δολάρια, παρά το γεγονός ότι παραιτήθηκε από CEO τον Νοέμβριο του 2023.

Απομακρύνθηκε από την θέση ως μέρος ενός διακανονισμού με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, καθώς δήλωσε ένοχος για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες ενώ η εταιρεία του πλήρωσε επίσης πρόστιμο 4,3 δισ. δολαρίων στο αμερικανικό κράτος.

Ωστόσο, ο αντίκτυπος στην προσωπική περιουσία του CZ ήταν σχεδόν ανεπαίσθητη, αφού... έφαγε «καμπάνα» μόλις 50 εκατ. δολαρίων, ενώ έκτοτε η Binance αύξησε δυναμικά την κυριαρχία της μεταξύ των ανταλλακτηρίων crypto όσον αφορά τον όγκο συναλλαγών, με το μερίδιό της στη παγκόσμια αγορά spot να έχει αυξηθεί στο 42% τους τελευταίες 6 μήνες.

Δεύτερον, η συμμετοχή του CZ στο ΒΝΒ, το γνωστό token (σσ: που χρησιμοποιείται σε peer-to-peer συναλλαγές, mining και άλλες δραστηριότητες) μετά το ράλι άνω του 100% που πέτυχε το 2024, ξεπερνώντας τη ναυαρχίδα των crypto, το Bitcoin (άλμα 54%), το Ethereum (κέρδη 52%) κα το Solana (+48%), ανέβασε την κεφαλαιοποίησή του σε ιστορικό υψηλό όλων των εποχών, στα 110 δισ. δολ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σαν να «πάγωσε» ο χρόνος: Οι 7 πόλεις - «φαντάσματα»

UBS: Στάσιμος ο πλούτος των Ελλήνων το 2023 - Σε τροχιά συρρίκνωσης την τελευταία 15ετία

UBS για γαλλικές εκλογές: Πιέσεις και ρίσκο στα assets - Ποια θα ήταν η καλύτερη κυβέρνηση

gazzetta
gazzetta reader insider insider