Ανάκαμψη και στην αγορά των crypto: Άνοδος 3% για Bitcoin - Κοντά στα 55.000 δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανάκαμψη και στην αγορά των crypto: Άνοδος 3% για Bitcoin - Κοντά στα 55.000 δολάρια
Ανοδικά κινείται και η crypto - αγορά την Τρίτη σε μία προσπάθεια να σβήσει μέρος των χθεσινών απωλειών του sell off όπου έγιναν «καπνός» 270 δισ. δολάρια

Τελευταία ενημέρωση 14:35

Ανοδικά κινείται και η crypto - αγορά την Τρίτη σε μία προσπάθεια να σβήσει μέρος των χθεσινών απωλειών του sell off όπου έγιναν «καπνός» 270 δισ. δολάρια και το Bitcoin έφτασε να κατρακυλά έως και 15% κάτω από τα 50.000 δολάρια σε χαμηλό 6 μηνών. Ειδικότερα, η «ναυαρχίδα» των κρυπτονομισμάτων το Βitcoin, ενισχύεται 3,30% στα 55.220 δολάρια το απόγευμα ώρα Ελλάδας, ενώ το Ethereum προσθέτει 0,90% στα 2.457 δολάρια.

Το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα καταγράφει απώλειες 1,75% για τον μήνα Αύγουστο, έναν συνήθως ήρεμο μήνα για τα assets κινδύνου και βρίσκεται σταθερά κάτω από το όριο των 55.000 δολαρίων στο οποίο διαπραγματευόταν για το μεγάλο μέρος του 2024. Εάν δεν καταφέρει να ανακάμψει, θα μπορούσε να είναι ο χειρότερος μήνας του από τον Ιούνιο του 2022, όταν έχασε περίπου 37%. Πάντως, το Bitcoin εξακολουθεί να μετρά κέρδη 23% από την αρχή του έτους έως σήμερα.

Το Bitcoin έχει ήδη υποχωρήσει περίπου 17,5% για τον μήνα Αύγουστο, έναν συνήθως υποτονικό μήνα για τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου και κάτω από το κατώτατο όριο των 55.000 δολαρίων που το υποστήριξε για μεγάλο μέρος του έτους. Εάν δεν καταφέρει να ανακάμψει, θα μπορούσε να είναι ο χειρότερος μήνας από τον Ιούνιο του 2022, όταν έχασε περίπου 37%.

Το σφυροκόπημα στα κρυπτονομίσματα έρχεται παράλληλα με το κύμα ρευστοποιήσεων που σαρώνει στις αγορές μετοχών παγκοσμίως, αφότου μία σειρά από μακροοικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ την περασμένη καλλιέργησαν έντονους φόβους για επερχόμενη ύφεση στην οικονομία της χώρας. Κάτι που έβαλε στο μάτι του κυκλώνα πρώτα από όλα τον κλάδο της τεχνολογίας και την «κραταιά» εσχάτως τεχνητή νοημοσύνη, με τις πιέσεις να μεταδίδονται σαρώνοντας τα περισσότερα assets.

Γενικότερα, το Bitcoin έχει επηρεαστεί από μια σειρά παραγόντων από τότε που έφτασε το ρεκόρ των 73.798 δολαρίων τον Μάρτιο. Αυτό περιλαμβάνει τις πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ, καθώς ο Ρεπουμπλικανός Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει πλέον υπέρ των crypto ενώ η Δημοκρατική αντίπαλός του στην κούρσα για την προεδρία της χώρας, Καμάλα Χάρις, δεν έχει ακόμη διευκρινίσει τη στάση της έναντι των ψηφιακών assets.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Capital Economics: Τα τρία κρίσιμα ερωτήματα μετά το "panic mode" στις αγορές

Saudi Aramco: Μειώθηκαν κέρδη και έσοδα στο β' τρίμηνο λόγω της μειωμένης παραγωγής

Το παγκόσμιο sell off έσβησε 1 τρισ. δολάρια από τις Mag 7

gazzetta
gazzetta reader insider insider