Το παγκόσμιο sell off έσβησε 1 τρισ. δολάρια από τις Mag 7

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το παγκόσμιο sell off έσβησε 1 τρισ. δολάρια από τις Mag 7
Ορισμένοι αναλυτές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου τελευταία σχετικά με μια πιθανή υπερεπένδυση στην ΑΙ.

Big Tech στις ΗΠΑ υπέστησαν ισχυρές απώλειες σε χρηματιστηριακή αξία από το διεθνές sell off, με αιχμή του δόρατος τις Magnificent 7 (Υπέροχες Επτά), με αποτέλεσμα ο Nasdaq να οδηγείται σε περιοχή διόρθωσης. Η Nvidia έχασε περισσότερα από 150 δισ. δολάρια σε κεφαλαιοποίηση ενώ οι μετοχές ημιαγωγών έκλεισαν με πτώση 6,4% και απώλειες 168 δισ. δολαρίων.

Η κεφαλαιοποίηση σε Apple και Amazon μειώθηκε κατακόρυφα 224 δισ. δολάρια και 109 δισ. δολάρια, αντίστοιχα. Σε όλα αυτά προστίθεται η βουτιά σε Meta, Microsoft, Alphabet, και Tesla, με το σύνολο της απώλειες σε χρηματιστηριακή αξία για τις λεγόμενες Mag 7 να χάνουν 995 δισ. δολάρια στις πρώτες στιγμές των συναλλαγών.

Ειδικότερα, στον τεχνολογικό κλάδο, οι επενδυτές είναι νευρικοί εδώ και εβδομάδες. Ορισμένοι αναλυτές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου τελευταία σχετικά με μια πιθανή υπερεπένδυση στην ΑΙ. Είναι μια απότομη αλλαγή σε σχέση με πριν από λίγους μήνες, όταν οι traders πανηγύριζαν καθώς ο διευθύνων σύμβουλος της Meta και ο CEO της Google, δήλωσαν ότι οι εταιρείες τους ξοδεύουν πολλά για να δημιουργήσουν υποδομές τεχνητής νοημοσύνης.

Αξιοσημείωτο είναι η έκθεση της Goldman Sachs τον περασμένο Ιούνιο, η οποία προειδοποιούσε ότι οι εταιρείες με τις μεγαλύτερες δαπάνες είχαν λίγα να επιδείξουν για τις δαπάνες τους για τεχνητή νοημοσύνη. Η Elliott Management, ένα από τα μεγαλύτερα hedge funds στον κόσμο, φέρεται να είπε στους πελάτες ότι η Nvidia βρισκόταν σε μια «φούσκα» και η φρενίτιδα της AI ήταν «υπερβολική».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Delfi Partners & Co: Ισχυρή και ανθεκτική η αγορά οικιστικών ακινήτων στην Ελλάδα

Jefferies: «Περιφερειακός παίκτης» η Eurobank - Αυξάνει την τιμή στόχο στα 2,85 ευρώ

Τρία νέα πλοία LNG για τη Capital Gas του Βαγγέλη Μαρινάκη

gazzetta
gazzetta reader insider insider