Τερέζα Μέι: Έως τις 12 Μαρτίου η ψηφοφορία για το Brexit

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τερέζα Μέι: Έως τις 12 Μαρτίου η ψηφοφορία για το Brexit
Η Βρετανίδα πρωθυπουργός δηλώνει ότι θα θέσει στο κοινοβούλιο τη συμφωνία της με την ΕΕ για το Brexit έως τις 12 Μαρτίου.

Τη δέσμευσή της να ξαναθέσει σε ψηφοφορία, στο βρετανικό κοινοβούλιο, τη συμφωνία της με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το Brexit, έως τις 12 Μαρτίου, γνωστοποίησε σήμερα η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

Κατά το ταξίδι της προς την Αίγυπτο, όπου ελπίζει ότι η προσέγγισή της θα λάβει την έγκριση των ηγετών της ΕΕ, η Μέι δήλωσε πως οι επιπλέον συναντήσεις στις Βρυξέλλες προκειμένου να εξασφαλιστούν αλλαγές στη συμφωνία αποκλείουν τη διεξαγωγή μιας ψηφοφορίας αυτή την εβδομάδα.

«Δεν θα φέρουμε μια σημαντική ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο αυτή την εβδομάδα αλλά θα διασφαλίσουμε ότι αυτό θα συμβεί μέχρι τις 12 Μαρτίου», σημείωσε η Μέι, μιλώντας στους δημοσιογράφους που τη συνοδεύουν στο αεροπλάνο.

«Εξακολουθεί να είναι εφικτή η αποχώρησή μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση με μια συμφωνία στις 29 Μαρτίου και αυτό είναι που εργαζόμαστε για να κάνουμε», είπε η Μέι.

«Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για το Brexit δεν θα πρέπει να αγνοηθεί και η κυβέρνηση πρέπει να παραμείνει ‘απολύτως’ επικεντρωμένη στο να το φέρει σε πέρας», δήλωσε, λίγες ώρες νωρίτερα, η Τερέζα Μέι.

Μιλώντας σε μέλη του Συντηρητικού Κόμματος, την ώρα που οι διαπραγματεύσεις της με την ΕΕ φτάνουν στο τέλος τους, η Μέι τόνισε ότι «το χειρότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να χάσουμε την εστίασή μας».

«Δεν θα πρέπει και δεν πρόκειται να αγνοήσω τη μεγαλύτερη δημοκρατική άσκηση στην Ιστορία της χώρας μας. Στα τελευταία στάδια της διαδικασίας το χειρότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να χάσουμε την εστίασή μας», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider