Brexit: Το «τελευταίο της χαρτί» παίζει η Τερέζα Μέι – Δίνει «μάχη» με το ίδιο της το κόμμα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Brexit: Το «τελευταίο της χαρτί» παίζει η Τερέζα Μέι – Δίνει «μάχη» με το ίδιο της το κόμμα
Να περάσει τη δική της πρόταση από τη Βουλή προσπαθεί η Τερέζα Μέι ακόμα και αν αυτό σημαίνει πως θα «παλέψει» μέχρι και το τελευταίο λεπτό της προθεσμίας για το Brexit.

Παλεύει για μια εκ νέου αναβολή της ψηφοφορίας της συμφωνίας για το Brexit η Τερέζα Μέι, με σκοπό να περάσει η δική της πρόταση. Η Μέι προσπαθεί να καθυστερήσει την ψηφοφορία για τη συμφωνία «διαζυγίου» της ΕΕ με τη Μεγάλη Βρετανία, δίνοντας «μάχη» με τα στελέχη του ίδιου της του κόμματος για να μην καταλήξουν σε ένα «φιάσκο» χωρίς συμφωνία.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Bloomberg σε δημοσίευμά του, η Βρετανίδα πρωθυπουργός έθεσε νέα προθεσμία για τις 12 Μαρτίου, μόλις 17 ημέρες πριν την καθορισμένη έξοδο.

Η Τερέζα Μέι θέλει να κρατήσει την «απειλή» της μη συμφωνίας στο «τραπέζι» των διαπραγματεύσεων καθώς, σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα, πιστεύει ότι θα την βοηθήσει να περάσει την δική της πρόταση συμφωνίας από τη βουλή, έστω και την τελευταία στιγμή.

Την ίδια ώρα αξιωματικοί της Ε.Ε. εξετάζουν το ενδεχόμενο να δώσουν περιθώριο στο Ηνωμένο Βασίλειο για ένα Brexit με συμφωνία μέχρι το 2021, όπως πρώτος έγραψε ο Guardian, ο οποίος είχε προειδοποιήσει για το ενδεχόμενο αναβολής του Brexit έως το 2021.

Όπως αποκάλυψε ήδη η βρετανική εφημερίδα, επικαλούμενη σχέδια που διερευνώνται από κορυφαίους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η έξοδος της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ θα μπορούσε να αναβληθεί έως το 2021.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider