ΕΛ.ΑΣ: Αυτός είναι ο αριθμός που πρέπει να γνωρίζετε αν σας κλέψουν το κινητό!

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΛ.ΑΣ: Αυτός είναι ο αριθμός που πρέπει να γνωρίζετε αν σας κλέψουν το κινητό!
Οδηγίες σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής κινητού δίνει η Ελληνική Αστυνομία, αλλά και συμβουλές για το πως να «σημαδέψει» κανείς το κινητό του.

Οδηγίες για τις σωστές κινήσεις σε περίπτωση που κάποιος χάσει ή του κλέψουν το κινητό, δίνει η Ελληνική Αστυνομία.

Σε δημοσίευση που έκανε στον επίσημο λογαριασμό της στο twitter, η Αστυνομία αναφέρει: Γνωρίζεις ότι αν πληκτρολογήσεις *#06# στο κινητό σου μπορείς να δεις το IMEI (αριθμό σειράς) της συσκευής σου;

Σημείωσε τον κωδικό. Θα χρειαστεί σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής.

Επίσης, η Αστυνομία συμβουλεύει, μεταξύ άλλων:

Μην αφήνεις το κινητό σου χωρίς επίβλεψη στο αυτοκίνητο. Σε περίπτωση που πρέπει να το αφήσεις μέσα στο αυτοκίνητο, τοποθέτησέ το σε σημείο, όπου δεν θα είναι ορατό.

Γράψε και διατήρησε σε ασφαλές μέρος τον αριθμό ΙΜΕΙ της συσκευής σου. Κάθε κινητό τηλέφωνο έχει έναν 15ψήφιο ΙΜΕΙ αριθμό, ο οποίος είναι μοναδικός και προσδιορίζει την ταυτότητα της συσκευής. Μπορείς να δεις αυτόν τον αριθμό στην οθόνη του κινητού σου τηλεφώνου πληκτρολογώντας *#06# (Αστέρι-Δίεση-Μηδέν-Έξι-Δίεση).

Γράψε τον αριθμό σειράς της συσκευής σου, ο οποίος συνήθως αναγράφεται στο σημείο όπου αναγράφεται και ο αριθμός ΙΜΕΙ.

Ενημέρωσε εγγράφως τον πάροχο υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας για την κλοπή, προκειμένου να απαγορεύσει τη λήψη ή/και παροχή οποιασδήποτε υπηρεσίας ηλεκτρονικών επικοινωνιών απο τη συσκευή σου.

Δημιούργησε ένα σταθερό δικό σου σημάδι στη συσκευή, ώστε να είναι πιο εύκολη η αναγνώριση σε περίπτωση κλοπής (μαρκάρισμα του κινητού μπορεί να γίνει με ένα μαρκαδόρο ή με ένα αιχμηρό αντικείμενο), ακόμα και μία φωτογραφία του κινητού μπορεί να φανεί χρήσιμη σε περίπτωση εντοπισμού του.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider