Μέρκελ: Θα αγωνιστώ μέχρι τέλους για την αποφυγή ενός «άτακτου» Brexit

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μέρκελ: Θα αγωνιστώ μέχρι τέλους για την αποφυγή ενός «άτακτου» Brexit
Στον απόηχο των δηλώσεων της Μέρκελ, η Μέι συναντάται σήμερα με τον επικεφαλής των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν για να προσπαθήσουν να εκπονήσουν έναν συμβιβασμό για το Brexit.

Τη δέσμευση της πως θα «αγωνιστεί έως την τελευταία ώρα» για μια συντεταγμένη έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, κυρίως για να διατηρηθεί η ειρήνη στη Βόρεια Ιρλανδία μετέφερε σήμερα η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.

«Θα αγωνιστώ έως την τελευταία ώρα προκειμένου να έχουμε μια συντεταγμένη έξοδο» σημείωσε η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης, σε μια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, την παραμονή της επίσκεψής της στο Δουβλίνο.

Στον απόηχο των δηλώσεων της Μέρκελ, η Μέι συναντάται σήμερα με τον επικεφαλής των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν για να προσπαθήσουν να εκπονήσουν έναν συμβιβασμό για το Brexit.

Το Εργατικό Κόμμα είναι έτοιμο να συζητήσει σοβαρά με την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι το θέμα του Brexit, εφόσον η Μέι είναι έτοιμη να χαλαρώσει τις «κόκκινες γραμμές» που έχει θέσει μέχρι τώρα στις διαπραγματεύσεις, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος των Εργατικών.

Σήμερα υπέβαλε την παραίτησή του o υφυπουργός για το Brexit Κρις Χίτον-Χάρις δηλώνοντας ότι δεν μπορεί να υποστηρίξει μια περαιτέρω αναβολή στην αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Απλώς δεν μπορώ να στηρίξω μια περαιτέρω παράταση του Άρθρου 50 και αυτό προφανώς σημαίνει ότι δεν μπορώ να παραμείνω στην κυβέρνηση» ανέφερε στην επιστολή του προς την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.

Κοινή ανακοίνωση, με την οποία ζητούν τη διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος, εξέδωσαν τα μικρότερα κόμματα της αντιπολίτευσης

  • Εθνικό Κόμμα Σκοτίας,
  • Φιλελεύθεροι Δημοκράτες,
  • Πράσινοι,
  • Plaid Ουαλίας και η Ανεξάρτητη Ομάδα.

Στην ανακοίνωσή τους υποστηρίζουν ότι προτεραιότητα, εν μέσω της κρίσης του Brexit, είναι να τεθεί το θέμα στους πολίτες με ένα δημοψήφισμα, που θα έχει την επιλογή της παραμονής στο ψηφοδέλτιο, ενώ οποιοσδήποτε συμβιβασμός επιτευχθεί θα πρέπει να επιβεβαιωθεί από τους πολίτες, μαζί με την διατήρηση της επιλογής για ανάκληση του άρθρου 50.

«Συμφωνούμε ότι δεν υπάρχει ένα καλό Brexit και ότι οι πολίτες σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο θα βρεθούν σε χειρότερη κατάσταση», αναφέρουν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider