Engel & Völkers: Ανερχόμενος προορισμός για απόκτηση δεύτερης κατοικίας η Ελλάδα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Engel & Völkers: Ανερχόμενος προορισμός για απόκτηση δεύτερης κατοικίας η Ελλάδα
Σαντορίνη, Μύκονος και Πόρτο Χέλι στους τοπ προορισμούς για την απόκτηση δεύτερης κατοικίας από διεθνείς αγοραστές.

Ως ανερχόμενο προορισμό για την απόκτηση δεύτερης κατοικίας από διεθνείς αγοραστές θεωρεί την Ελλάδα ο Κρίστιαν Φέλκερς, ιδιοκτήτης του μεγάλου μεσιτικού γραφείου Engel & Völkers και αναφέρεται κυρίως σε περιοχές όπως τη Σαντορίνη, τη Μύκονο και το Πόρτο Χέλι.

Σε πρόσφατη συνέντευξη του στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro, ο Φέλκερς απαντώντας στην ερώτηση ποιον θεωρεί τον ανερχόμενο προορισμό για απόκτηση δεύτερης κατοικίας, τόνισε: «με βεβαιότητα η Ελλάδα. Η χώρα θέλγει όλο και περισσότερους διεθνείς αγοραστές. Πιστεύω πολύ στη Σαντορίνη και τη Μύκονο, βεβαίως, αλλά και στο Πόρτο Χέλι, μία μικρή χερσόνησο σε απόσταση δύο ώρες από την Αθήνα, που είναι λιγότερο γνωστή στους ξένους».

Αναφορικά με την τάση που θέλει πολλούς οίκους όπως οι Armani, Missoni, Four Seasons και Mandarin Oriental, να επεκτείνονται και στον ξενοδοχειακό τομέα, ο Φέλκερς, τονίζει πως «μία μάρκα συσχετίζεται με τις υπηρεσίες που προσφέρει στο κοινό της. Οι μεγάλοι οίκοι πολυτελείας δεν πρόκειται να γίνουν επαγγελματίες στον τομέα των ακινήτων. Όμως ο κόσμος αλλάζει και οι κοινότητες ανθρώπων που μοιράζονται τα ίδια κέντρα συμφερόντων αυξάνουν σε δύναμη. Τα ακίνητα, όπου συγκεντρώνονται πρόσωπα με τις ίδιες ανάγκες, στεγάζουν τις νέες τάσεις εργασίας, γραφεία που εξοικειώνονται στις νέες χρήσεις, της συνύπαρξης σε κοινούς χώρους, και συχνά ξενοδοχεία».

Ο ίδιος επιβεβαιώνει πως συχνά τα όρια μεταξύ του τομέα των ακινήτων και των ξενοδοχείων συμφύρονται: «είναι αλήθεια, και για τον λόγο τούτο εγκαινιάζουμε το δικό μας ξενοδοχείο στη Μαγιόρκα. Θα ανοίξει την άνοιξη του 2020 στην καρδιά της νήσου και θα προσφέρει στους φίλους της ιππασίας εγκαταστάσεις 'ντρεσάζ' και υπερπήδησης εμποδίων. Είναι μία νέα υπηρεσία προς τους πελάτες μας, που αντανακλά στην εικόνα μας και στην κοινότητά μας. Είναι πολύ σημαντικό να διατηρούμε την επαφή με τους πελάτες μας ακόμη κι όταν δεν αγοράζουν ένα ακίνητο κάθε χρόνο!»

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider