Η Deutsche Bank θα περικόψει 18.000 θέσεις εργασίας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Deutsche Bank θα περικόψει 18.000 θέσεις εργασίας
Στο πλαίσιο μιας αναδιάρθρωσης 7,4 δισεκ. ευρώ.

Την περικοπή 18.000 θέσεων εργασίας σχεδιάζει η Deutsche Bank στο πλαίσιο μιας σαρωτικής αναδιάρθρωσης 7,4 δισεκατομμυρίων ευρώ με στόχο την ανάκαμψη της κορυφαίας γερμανικής τράπεζας.

Η τράπεζα θα καταργήσει επίσης τον βραχίονα των χρηματιστηριακών υπηρεσιών και θα περιορίσει την επενδυτική τραπεζική καθώς αναμένει καθαρές απώλειες 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ το δεύτερο τρίμηνο ως αποτέλεσμα του κόστους της αναδιάρθρωσης.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η γερμανική τράπεζα σκοπεύει να μειώσει επίσης τις επιχειρήσεις σταθερού εισοδήματος και να δημιουργήσει μια νέα μονάδα η οποία θα μειώσει ανεπιθύμητα περιουσιακά στοιχεία, με την αξία των στοιχείων σταθμισμένων αναλόγως των κινδύνων να φθάνει τα 74 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο διευθύνων σύμβουλος Κρίστιαν Σέβινγκ είχε ανακοινώσει μια ευρεία αναδιάρθρωση τον Μάιο, όταν υποσχέθηκε στους μετόχους «σκληρές περκοπές» στην επενδυτική τράπεζα. Η υπόσχεση δόθηκε αφού η Deutsche δεν κατάφερε να συμφωνήσει σε μια συγχώνευση με την ανταγωνίστρια Commerzbank.

Πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης ανέφεραν πως η Deutsche Bank μπορεί να καταργούσε έως και 20.000 θέσεις εργασίας -- περισσότερους από έναν στους πέντε από τους 91.500 εργαζομένους της.

Το ποπτικό συμβούλιο της τράπεζας συνεδρίασε σήμερα για να συμφωνήσει τις προτεινόμενες αλλαγές και η τράπεζα ανακοίνωσε πως θα μειώσει τον αριθμό των εργαζομένων της στις 74.000 μέχρι το 2022.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αλλαγές στις οποίες θα προχωρήσει η γερμανική τράπεζα είναι οι μεγαλύτερες που έχουνγίνει στην τραπεζική βιομηχανία μετά την χρηματοπιστωτική κρίση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider