Εκτόξευση του ποσοστού ανεργίας στις ΗΠΑ στο 16% βλέπουν οι αναλυτές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εκτόξευση του ποσοστού ανεργίας στις ΗΠΑ στο 16% βλέπουν οι αναλυτές
Δραματική κατάσταση στις ΗΠΑ από την εκτόξευση του αριθμού των ανέργων.

Συνεχίζει να χτυπάει «κόκκινο» η ανεργία στις ΗΠΑ, καθώς ο κορονοϊός επελαύνει έχοντας βάλει στον πάγο το μεγαλύτερο μέρος των επιχειρήσεων.

Πάνω από 5 εκατομμύρια Αμερικανοί πολίτες υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα, με τον συνολικό αριθμό των ανέργων να φτάνει τα 23 εκατομμύρια μόνο τον τελευταίο μήνα.

Το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Πέμπτη πως ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλε αίτηση για επίδομα ανεργίας εκτινάχτηκε στα 5,25 εκατομμύρια την εβδομάδα που έληξε στις 11 Απριλίου, οδηγώντας το εποχικά προσαρμοσμένο ποσοστό ανεργίας για το ίδιο διάστημα στο 8,2%. Να σημειώσουμε πως την προηγούμενη εβδομάδα οι αιτήσεις για επίδομα άγγιξαν τα 6,62 εκατομμύρια.

Ο αριθμός των συνολικών απολύσεων από την περίοδο που ο κορονοϊός χτύπησε τις ΗΠΑ, έχει ισοπεδώσει μια δεκαετή πορεία αύξησης των θέσεων απασχόλησης που ξεκίνησε λίγο μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008-2009.

Ωστόσο αναλυτές αναφέρουν πως το ποσοστό της ανεργίας αγγίζει περίπου στο 16% αν συμπεριληφθούν και εργαζόμενοι που μπορεί να λαμβάνουν το μισθό τους, αλλά δεν εργάζονται λόγω καραντίντας.

Όπως αναφέρουν στις περιοχές όπως την Καλιφόρνια και την Πενσυλβάνια, που έλαβαν γρηγορότερα μέτρα περιορισμού του κορονοϊού, με lockdown καταγράφεται ένα μικρότερο ποσοστό ανεργίας, με πολύ λιγότερες απολύσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider