Δημοσκόπηση: Ένας στους 10 Γερμανούς απορρίπτει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δημοσκόπηση: Ένας στους 10 Γερμανούς απορρίπτει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού
Το 27% των Γερμανών δηλώνει ότι θα εμβολιαστεί αμέσως, ένα άλλο 30% μετά τη σύσταση του γιατρού και το 28% θα περιμένει έως ότου εμβολιαστούν άλλοι.

Υπέρ του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού τάσσεται η πλειοψηφία των Γερμανών, όπως προκύπτει από έρευνα της εταιρείας Dynata.

Ειδικότερα, το 27% των Γερμανών δηλώνει ότι θα εμβολιαστεί αμέσως, ένα άλλο 30% μετά τη σύσταση του γιατρού και το 28% θα περιμένει έως ότου εμβολιαστούν άλλοι. Το 10% των ερωτηθέντων απορρίπτει τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού.

Σύμφωνα με άλλα ευρήματα της έρευνας, το 42% των Γερμανών θεωρεί «εξαιρετικά σημαντικό» να εξακολουθήσουν να τηρούνται τα μέτρα περιορισμού λόγω του κορονοϊού, ακόμη και αν ένα εμβόλιο γίνει ευρέως διαθέσιμο το πρώτο εξάμηνο του 2021.

Η εικόνα στις άλλες χώρες

Από τις πέντε χώρες όπου έγινε η έρευνα, το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται στην πρώτη θέση, αφού το 52% των ερωτηθέντων το θεωρεί «εξαιρετικά σημαντικό», στην Αυστραλία το ποσοστό είναι 43%, ενώ μόλις το 30% των Γάλλων συμφωνεί με τη διατήρηση των περιοριστικών μέτρων.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, η αντίθεση στον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τον κορονοϊό είναι μεγαλύτερη στις ΗΠΑ: το 23% αυτών που ερωτήθηκαν απορρίπτει απολύτως αυτήν την ιδέα.

Η έγκριση του υποχρεωτικού εμβολιασμού είναι ιδιαίτερα υψηλή στην Αυστραλία: το 41% των ερωτηθέντων «συμφωνεί απολύτως». Στις ΗΠΑ μόνο το 25% τάσσεται απολύτως υπέρ και στη Γαλλία το 19%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider