Γερμανία: Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν bitcoin αξίας 50 εκατ. ευρώ. Αλλά δεν έχουν τον κωδικό πρόσβασης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν bitcoin αξίας 50 εκατ. ευρώ. Αλλά δεν έχουν τον κωδικό πρόσβασης

Γερμανοί εισαγγελείς κατέσχεσαν από έναν απατεώνα bitcoin αξίας άνω των 50 εκατ. ευρώ. Υπάρχει, όμως, ένα πρόβλημα: δεν μπορούν να τα ξεκλειδώσουν γιατί δεν τους δίνει τον κωδικό πρόσβασης.

Ο άνδρας καταδικάστηκε σε φυλάκιση και έκτοτε εκτίει την ποινή του, διατηρώντας τη σιωπή του παρά τις επαναλαμβανόμενες αποτυχημένες προσπάθειες της αστυνομίας να σπάσει τον κωδικό και να αποκτήσει πρόσβαση σε πάνω από 1.700 bitcoin, ανέφερε εισαγγελέας στη βαυαρική πόλη Kempten.

«Τον ρωτήσαμε αλλά δεν είπε», δήλωσε ο εισαγγελέας Sebastian Murer στο Reuters. «Ίσως να μην γνωρίζει».

Το bitcoin αποθηκεύεται σε λογισμικό που είναι γνωστό ως «ψηφιακό πορτοφόλι», το οποίο σφαλίζεται μέσω κρυπτογράφησης. Ένα password χρησιμοποιείται ως κλειδί αποκρυπτογράφησης προκειμένου να ανοίξει το πορτοφόλι και να έχει κανείς πρόσβαση στα bitcoin. Όταν χαθεί αυτός ο κωδικός, ο χρήστης δεν μπορεί να ανοίξει το πορτοφόλι.

Ο απατεώνας έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση άνω των 2 ετών για την κρυφή εγκατάσταση λογισμικού σε άλλους υπολογιστές προκειμένου να εκμεταλλευτεί τη δυνατότητά τους να «εξορύσσουν» ή να παράγουν bitcoin.

Όταν μπήκε στη φυλακή, το απόθεμα bitcoin που είχε άξιζε μόνο ένα μέρος αυτού που αξίζει σήμερα. Η τιμή του bitcoin έχει καταγράψει άλμα τον τελευταίο χρόνο, καταγράφοντας ιστορικό υψηλό στα 42.000 δολάρια τον Ιανουάριο. Σήμερα, η τιμή του κινούνταν στα 37.577 δολάρια, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Coindesk.

Οι εισαγγελικές αρχές έχουν διασφαλίσει, σε κάθε περίπτωση, ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο δεν έχει πρόσβαση στα κεφάλαια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider