Η Ρωσία προειδοποιεί τη Δύση για ισχυρή απάντηση στις κυρώσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Ρωσία προειδοποιεί τη Δύση για ισχυρή απάντηση στις κυρώσεις
Αυστηρές προειδοποιήσεις προς τη Δύση έστειλε η Ρωσία.

Αυστηρές προειδοποιήσεις προς τη Δύση έστειλε η Ρωσία, τονίζοντας πως επεξεργάζεται μια ευρεία απάντηση στις κυρώσεις που θα είναι άμεση και αισθητή στις πιο ευαίσθητες περιοχές της Δύσης.

Η οικονομία της Ρωσίας αντιμετωπίζει τη σοβαρότερη κρίση από την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991, αφού η Δύση επέβαλε εξοντωτικές κυρώσεις σε σχεδόν ολόκληρο το ρωσικό χρηματοπιστωτικό και εταιρικό σύστημα μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία.

«Η αντίδραση της Ρωσίας θα είναι άμεση και με συγκεκριμένη στόχευση», δήλωσε ο Ντμίτρι Μπιριχέφσκι, διευθυντής του τμήματος οικονομικής συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Να σημειωθεί πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν επέβαλε την Τρίτη άμεση απαγόρευση των εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου και άλλων ενεργειακών πόρων ως αντίποινα για την εισβολή. Η Ρωσία προειδοποίησε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι οι τιμές του πετρελαίου θα μπορούσαν να εκτοξευθούν πάνω από 300 δολάρια το βαρέλι εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση απαγόρευσουν τις εισαγωγές αργού από τη Ρωσία.

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει αναφέρει πως η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» είναι απαραίτητη για τη διασφάλιση της ρωσικής ασφάλειας αφού οι Ηνωμένες Πολιτείες διεύρυναν τη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ στα σύνορα της Ρωσίας και υποστήριξαν φιλοδυτικούς ηγέτες στο Κίεβο.

Η Κίνα, η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, ζήτησε αυτοσυγκράτηση, αλλά ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ προειδοποίησε ότι οι κυρώσεις θα επιβραδύνουν την παγκόσμια οικονομία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider