Φωτιές: Νέο μέτωπο στο Ρέθυμνο - Μαίνονται οι πυρκαγιές σε Σαρωνίδα, Κέρκυρα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Φωτιές: Νέο μέτωπο στο Ρέθυμνο - Μαίνονται οι πυρκαγιές σε Σαρωνίδα, Κέρκυρα
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής δύο μέτωπα πυρκαγιάς στο Ρέθυμνο. Δύσκολη η κατάσταση στην Κέρκυρα

Τελευταία ενημέρωση 20.27

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής δύο μέτωπα πυρκαγιάς στο Ρέθυμνο, καθώς εκτός από την πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα μεταξύ των χωριών Ορνέ και Κρύας Βρύσης, ένα δεύτερο μέτωπο φωτιάς αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες στην περιοχή Κόρακα Ροδακίνου στα νότια του Δήμου Αγίου Βασιλείου.

Ο νότος του Ρεθύμνου διατηρεί σχεδόν πάντα ισχυρούς ανέμους, με αποτέλεσμα και σήμερα το έργο των πυροσβεστών να είναι ιδιαίτερα δύσκολο στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς στον Κόρακα.

Διαβάστε ακόμα: Πυρκαγιά στη Φέριζα Σαρωνικού - Εκκενώθηκαν δύο οικισμοί

Στην Παραλία Κόρακα όπου οι φλόγες κατακαίουν χαμηλή βλάστηση και ελιές, δόθηκε εντολή απομάκρυνσης του κόσμου από σπίτια στην ευρύτερη περιοχή της Παραλίας.

Δυνάμεις πυρόσβεσης από την φωτιά στην Ορνέ μεταβαίνουν στον Κόρακα και ενισχύονται και από άλλες περιφερειακές δυνάμεις. Παράλληλα ρίψεις πραγματοποιούν τα ελικόπτερα πυρόσβεσης.

Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο Ρέθυμνο

Σημαντικός αριθμός πυροσβεστικών δυνάμεων όλου του νησιού μάχεται τις φλόγες, και αυτή την ώρα δεν υπάρχει αυτή κίνδυνος και για τα χωριά Ορνέ και Κρύα Βρύση

Προηγουμένως είχε γίνει προληπτική απομάκρυνση κατοίκων από την Ορνέ με εντολή του δημάρχου Γιάννη Ταταράκη καθώς οι φλόγες είχαν φτάσει στα ογδόντα μέτρα από τα πρώτα σπίτια του χωριού. Αυτή την ώρα 17 οχήματα βρίσκονται στο σημείο της φωτιάς με τη συνδρομή πεζοπόρων τμημάτων και δεκάδων πυροσβεστών και οι δυνάμεις διαρκώς ενισχύονται.

Σημειώνεται, ότι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης τραυματίστηκε ελαφρά ένας πυροσβέστης, ο οποίος αναμένεται να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Από πλευράς του Δήμου 20 υδροφόρες συμμετέχουν στην κατάσβεση ενώ στις προσπάθειες τις επίγειες βοηθούν από αέρος δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα.

Κέρκυρα: Σε εξέλιξη φωτιά σε δασική έκταση στις Κλεισούρες

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες στη νότια Κέρκυρα, μετά τη φωτιά που ξέσπασε αργά το μεσημέρι σε αγροτοδασική περιοχή στις Κλεισούρες - Αλευροπάρι. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η φωτιά ακόμη δεν έχει οριοθετηθεί, λόγω του δύσβατου και απροσπέλαστου της περιοχής.

Στο σημείο επιχειρούν 20 άνδρες της πυροσβεστικής με οκτώ οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν τέσσερα αεροσκάφη τύπου πετζετέλ και ένα ελικόπτερο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Με δύο αεροσκάφη Canadair συνδράμει η Ελλάδα τη Γαλλία λόγω πυρκαγιών

Πυρκαγιά στη Φέριζα Σαρωνικού - Εκκενώθηκαν δύο οικισμοί - Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider