Ηλεία: Οριοθετήθηκαν τα μέτωπα σε Βάρδα, Τραγανό - Βελτιωμένη εικόνα στα Άγναντα, Τραγανό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ηλεία: Οριοθετήθηκαν τα μέτωπα σε Βάρδα, Τραγανό - Βελτιωμένη εικόνα στα Άγναντα, Τραγανό
Εκτός ελέγχου βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε την Πέμπτη στα Άγναντα του δήμου Ήλιδας, καθώς οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή ωθούν το μέτωπο της φωτιάς προς τα πρώτα σπίτια του οικισμού.

Τελευταία ενημέρωση 23.35

Οριοθετημένες είναι, σύμφωνα με την πυροσβεστική, οι φωτιές που εκδηλώθηκαν τις απογευματινές ώρες σε δασικές εκτάσεις, στο Τραγανό και στην Βάρδα της Ηλείας, ενώ δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο.

Η τρίτη φωτιά που εκδηλώθηκε στην ίδια περιφερειακή ενότητα και συγκεκριμένα στα Άγναντα του δήμου Ήλιδας, παρουσιάζει, σύμφωνα πάντα με την πυροσβεστική, καλύτερη εικόνα.

Και στις τρεις περιοχές εξακολουθούν να επιχειρούν και θα επιχειρούν καθ΄ όλη την διάρκεια της νύχτας ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, αποτελούμενες από περίπου 180 πυροσβέστες με περισσότερα από 60 οχήματα, προκειμένου να θέσουν τις φωτιές υπό πλήρη έλεγχο και να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν αναζωπυρώσεις.

Απειλήθηκαν σπίτια στα Άγναντα

Νωρίτερα, η πυρκαγιά που ξέσπασε την Πέμπτη στα Άγναντα του δήμου Ήλιδας απείλησε τα πρώτα σπίτια του οικισμού, καθώς οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή ώθησαν το μέτωπο της φωτιάς προς το χωρίο, ενώ λίγα λεπτά πριν τις 7 το απόγευμα δόθηκε εντολή εκκένωσης του οικισμού μέσω μηνύματος που εστάλη από το 112.

Μήνυμα, μέσω της υπηρεσίας επικοινωνιών έκτακτης ανάγκης 112 του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, στάλθηκε και σε όσους βρίσκονται στον οικισμό, Πηγάδι - Κόκλα, ώστε να τον εκκενώσουν προληπτικά και να κινηθούν προς την περιοχή Σίμιζα, λόγω της φωτιάς.

Στην κατάσβεση της φωτιάς πολλαπλασιάστηκαν οι δυνάμεις και επιχειρούν 115 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 36 οχήματα, 6 Α/Φ και 2 Ε/Π, ενώ συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Τρεις πυροσβέστες στο νοσοκομείο - Δεν απειλείται η ζωή τους

Νωρίτερα, στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», στην Πάτρα διακομίσθηκε ένας υπαρχιπυροσβέστης, ο οποίος συμμετείχε στην επιχείρηση κατάσβεσης, στην πυρκαγιά που καίει στα Άγναντα του Δήμου Ήλιδας, με εγκαύματα στα άνω και κάτω άκρα, χωρίς ωστόσο η κατάστασης της υγείας του να προκαλεί ανησυχία.

Λίγο αργότερα, ακόμα ένας πυροσβέστης διακομίσθηκε στο νοσοκομείο φέροντας τραύματα στο κεφάλι από πτώση, ενώ ακόμα ένας άντρας του πυροσβεστικού σώματος αισθάνθηκε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε εκτός της ζώνης επιχειρήσεων.

Γαστούνη: Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Τραγανό

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Τραγανό, του δήμου Πηνειού, στην Ηλεία.

Στην περιοχή επιχειρούν 38 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 14 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο ελικόπτερα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Επείγουσα εισαγγελική έρευνα για τις φωτιές σε Πεντέλη και Μέγαρα

EE: Οι φετινές πυρκαγιές έχουν κάψει περισσότερα από 5.000 km² - Ξεπέρασαν τις καταστροφές του 2021

gazzetta
gazzetta reader insider insider