Μαίνεται ισχυρή πυρκαγιά στον Έβρο - Υπό έλεγχο οι φωτιές σε Αταλάντη, Ξυλόκαστρο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μαίνεται ισχυρή πυρκαγιά στον Έβρο - Υπό έλεγχο οι φωτιές σε Αταλάντη, Ξυλόκαστρο
Με περαιτέρω ενίσχυση των δυνάμεων πυρόσβεσης συνεχίζεται η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε περίπου στις 2:30 στην περιοχή του φράγματος Λύρας του Δήμου Σουφλίου.

Με περαιτέρω ενίσχυση των δυνάμεων πυρόσβεσης συνεχίζεται η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε περίπου στις 2:30 στην περιοχή του φράγματος Λύρας του Δήμου Σουφλίου.

Ειδικότερα μάχη με τις φλόγες δίνουν 102 πυροσβέστες με 29 οχήματα, τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, μηχανήματα έργου του Ε.Σ. και υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ από αέρος συνδράμουν έξι πυροσβεστικά αεροσκάφη και τέσσερα πυροσβεστικά ελικόπτερα.

Περιγράφοντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την εικόνα της πυρκαγιάς η προϊσταμένη του Δασαρχείου Σουφλίου, Γιάννα Διαγκάκη, αναφέρει πως η πυρκαγιά κατευθύνεται νότια σχηματίζοντας ένα ενιαίο μέτωπο περίπου δύο χιλιομέτρων, ενώ συνολικά εντοπίζονται τέσσερις εστίες με τις μεταξύ τους αποστάσεις στα περίπου 500 με 1.000 μέτρα.

Οι άνεμοι στην περιοχή παραμένουν ασθενείς, ωστόσο το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνει η ευφλεκτότητα της υφιστάμενης βλάστησης που αποτελείται κυρίως από πεύκα.

Η προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων από την πρώτη στιγμή επικεντρώνεται στην αποτροπή της εξάπλωσης της πυρκαγιάς εντός του πυρήνα του Εθνικού Πάρκου της Δαδιάς.

Υπό έλεγχο η φωτιά στην Αταλάντη

Η άμεση παρουσία επίγειων και εναέριων δυνάμεων στην περιοχή της Αταλάντης Φθιώτιδας, απέτρεψε την επέκταση της πυρκαγιάς σε αγροτοδασική έκταση.

Μέσα σε λίγο χρόνο, οι πυροσβεστικές δυνάμεις με 18 πυροσβέστες, με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 5 οχήματα και 3 Α/Φ, περιόρισαν την εξέλιξη της φωτιάς και την έχουν πλήρως ελέγξει.

Συνολικά 44 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Συνολικά 44 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη χώρα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ενώ τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης τους.

Αναφορικά με την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 19/07 το μεσημέρι, στον ορεινό όγκο της Πεντέλης η Πυροσβεστική τονίζει ότι είναι οριοθετημένη και πως παραμένουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, σε όλη την έκταση της πυρκαγιάς.

Επίσης οριοθετημένη είναι και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθές το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Βένιζα Μεγάρων, ενώ και εκεί παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις για αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε αναζωπύρωση.

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο Ξυλόκαστρο

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε, σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά που εκδηλώθηκε τις απογευματινές ώρες σε δασική έκταση στην περιοχή Λίμνη Δασίου, του Ξυλοκάστρου.

Στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά και να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν αναζωπυρώσεις.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ηλεία: Οριοθετήθηκαν τα μέτωπα σε Βάρδα, Τραγανό - Βελτιωμένη εικόνα στα Άγναντα, Τραγανό

Επείγουσα εισαγγελική έρευνα για τις φωτιές σε Πεντέλη και Μέγαρα

Πυρκαγιές: 12 μέτρα για την στήριξη των πληγέντων – Αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων, επίδομα και 3ετής απαλλαγή από ΕΝΦΙΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider