Λέσβος: Μεγάλη η πυρκαγιά στα Βατερά - Καίγονται σπίτια από τις φλόγες, στη μάχη και ο στρατός

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λέσβος: Μεγάλη η πυρκαγιά στα Βατερά - Καίγονται σπίτια από τις φλόγες, στη μάχη και ο στρατός
Σε κάποια τμήματα της περιοχής η φωτιά έφτασε στη θάλασσα έχοντας κάψει σπίτια και επαγγελματικές δραστηριότητες.

Ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις λαμβάνει η πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου κοντά στα Βατερά της Λέσβου, με τις φλόγες να έχουν μπει μέσα στον οικισμό και τις αρχές να έχουν διατάξει την προληπτική εκκένωση της τουριστικής περιοχής.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, για τον περιορισμό της φωτιάς επιχειρούν 81 πυροσβέστες, με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 19 οχήματα, 7 αεροοσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Συνδρομή παρέχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Η κατάσταση χαρακτηρίζεται πολύ δύσκολη με πυροσβέστες, εθελοντές, κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής να δίνουν μάχη για να σταματήσουν τη φωτιά. Σε κάποια τμήματα της περιοχής η φωτιά έφτασε στη θάλασσα έχοντας κάψει σπίτια και επαγγελματικές δραστηριότητες. Κατά διαστήματα, στην περιοχή σημειώνονται ριπές ανέμων που σε συνδυασμό με τη φωτιά λειτουργούν εμπρηστικά.

Όπως είναι γνωστό τα Βατερά είναι ένας σημαντικός τουριστικός προορισμός με πολλές παραθεριστικές κατοικίες, αλλά και κατοικίες που έγιναν μόνιμες για αρκετούς κατοίκους της Βρίσας μετά τον σεισμό του 2017.

Στον Έβρο

Στη φωτιά που καίει το Εθνικό Πάρκο της Δαδιάς στον Έβρο, τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα απογειώθηκαν από νωρίς το πρωί για να κάνουν ρίψεις στο μέτωπο της πυρκαγιάς, ωστόσο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, δεν επιχειρούν όλα τα μέσα, καθώς ο καπνός δημιουργεί πρόβλημα ορατότητας, ενώ δεν κινδυνεύει κάποιο οικιστικό κομμάτι με τη φωτιά να συνεχίζει την καταστροφική πορεία της εντός του δάσους.

Στο μεταξύ, οι ενισχυμένες επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις με τη συνδρομή του Στρατού, εθελοντικών ομάδων πυρόσβεσης, κατοίκων και του προσωπικού της δασικής υπηρεσίας συνεχίζουν την προσπάθεια διάνοιξης μονοπατιών για την προσέγγιση της φωτιάς, η οποία εξακολουθεί να φεύγει προς διαφορετικά σημεία.

Ο κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιάς την Κυριακή

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αναφέρει πως Αττική, Κύθηρα και άλλες περιοχές της Ελλάδας βρίσκονται στην κατηγορία κινδύνου 3 για την εκδήλωση πυρκαγιάς την Κυριακή 24 Ιουλίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Συνεχίζεται η πυρκαγιά στο Εθνικό Πάρκο της Δαδιάς

gazzetta
gazzetta reader insider insider