Κολωνός: Συνελήφθη για μαστροπεία η μητέρα της 12χρονης - Στη φυλακή οι δύο κατηγορούμενοι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κολωνός: Συνελήφθη για μαστροπεία η μητέρα της 12χρονης - Στη φυλακή οι δύο κατηγορούμενοι
Χειροπέδες στη μητέρα της 12χρονης που έπεσε θύμα βιασμού και εκπόρνευσης στον Κολωνό - Προφυλακιστέοι οι Ηλίας Μίχος και Γιάννης Σοφιανίδης με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Τελευταία ενημέρωση 21.40

Στη σύλληψη της μητέρας της 12χρονης από τον Κολωνό που έπεσε θύμα βιασμού και μαστροπείας, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές, ενώ τον δρόμο για τη φυλακή παίρνουν οι δύο κατηγορούμενοι της φρικτής υπόθεσης μετά τις απολογίες τους ενώπιον της 33ης τακτικής ανακριτρίας.

Η 38χρονη μητέρα της 12χρονης συνελήφθη το απόγευμα -σύμφωνα με το ένταλμα που εξέδωσε η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση- και οδηγήθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ενώ το πρωί της Τετάρτης αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα, κατηγορούμενη για διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας εναντίον προσώπου νεότερου των 15 ετών, από ανιόντα συγγενή εξ αίματος και με προσφορά ή υπόσχεση πληρωμής χρημάτων ή οποιουδήποτε ανταλλάγματος κατ' εξακολούθηση.

Η 33η Ανακρίτρια φαίνεται να περιλαμβάνει στο ένταλμα για την σύλληψη της γυναίκας και άλλες κατηγορίες, ωστόσο το γεγονός πως η κύρια κατηγόρια που της αποδίδει είναι αντίστοιχη με του Ηλία Μίχου, που κατηγορείται για το ίδιο αδίκημα, ανάμεσα σε άλλα , όπως ο βιασμός, σημαίνει πως θεωρεί ότι το παιδί εκδίδονταν με την συμβολή της μητέρας του.

Παράλληλα, συνεχίζεται η έρευνα από την υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής και εξετάζεται εάν υπάρχουν και άλλα θύματα σε αυτή την σοκαριστική υπόθεση.

Στη φυλακή οι δύο κατηγορούμενοι

Στη σύντομη διαδικασία που προηγήθηκε, καθώς ο περισσότερος χρόνος αναλώθηκε στην προσπάθεια διορισμού δικηγόρου για τους δύο κατηγορούμενους Ηλία Μίχο και Γιάννη Σοφιανιδη, και οι δύο φέρονται να ομολόγησαν μόνο τη «συνεύρεση τους» με παιδί.

Ο Μίχος αρνήθηκε να αναφερθεί σε όλες τις άλλες κατηγορίες που αντιμετωπίζει, ενώ ο δεύτερος φέρεται να μην αποδέχεται την κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων που του αποδίδεται, όπως και στον καταστηματάρχη, από χθες μετά την συμπληρωματική δίωξη που ασκήθηκε.

Ανακρίτρια και εισαγγελέας, μετά το πέρας της απολογητικής διαδικασίας, ομόφωνα έκριναν πως οι δύο κατηγορούμενοι πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Συμπληρωματική κατάθεση για τη 12χρονη

Σε δήλωσή της η δικηγόρος της οικογένειας της 12χρονης, Ασπασία Ταραχοπούλου ανέφερε πως αύριο Πέμπτη (13/10) το παιδί θα δώσει συμπληρωματική κατάθεση ενώ εκτίμησε ότι υπάρχουν κι άλλα παιδιά έπεσαν θύμα εκμετάλλευσης. «Το παιδί είναι σε σύγχυση, ντρέπεται, δεν είναι σε καλή κατάσταση. Στη συμπληρωματική του κατάθεση θα διευκρινίσει τα πάντα» είπε και πρόσθεσε πως η μικρή δεν γνωρίζει κάτι για άλλα παιδιά θύματα εξέφρασε την ελπίδα να βγουν να μιλήσουν.

Η κ. Ταραχοπούλου όπως μετέδωσε η ΕΡΤ χαρακτήρισε βάσιμη τη μαρτυρία της γυναίκας η οποία προσήλθε στην ανακρίτρια νωρίτερα παρουσιαζόμενη ως πρόεδρος των εκδιδομένων η οποία κατήγγειλε ότι το παιδί εκδίδονταν από τον 53χρονο στον οίκο ανοχής της. Η γυναίκα αυτήν την ώρα είναι στη ΓΑΔΑ στην υποδιεύθυνση ανηλίκων για να υποβάλει την καταγγελία και οπτικό υλικό που έδειξε πως έχει μαζί της σε στικάκι όπου εμφανίζεται ο 53χρονος με την 12χρονη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, το παιδί φέρεται να αναγνώρισε σε φωτογραφία το οίκημα, το οποίο είναι μόλις δύο χιλιόμετρα από το σπίτι της, ως τον χώρο που την πήγαινε ο 53χρονος. Εν τω μεταξύ, δύο δικηγόροι από τον κατάλογο των διορισθέντων έδωσαν το παρών στην ανάκριση και αρνήθηκαν να αναλάβουν την υπεράσπιση των δυο κατηγορουμένων. Την ίδια στάση τήρησε, σύμφωνα με πληροφορίες, και τρίτος δικηγόρος, ο οποίος ειδοποιήθηκε τηλεφωνικά από την ανάκριση και απάντησε ότι αρνείται να αναλάβει την υπεράσπισή τους. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τους δύο κατηγορούμενους εκπροσωπησε τυπικά και μόνο ο δικηγόρος Βασίλης Χρονόπουλος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σεπόλια: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 53χρονου και του 42χρονου που κατηγορούνται για την υπόθεση βιασμού της 12χρονης

Θεοδωρικάκος για βιασμούς 12χρονης: Όλα στο φως για τα τέρατα που διέπραξαν τέτοιο έγκλημα

Περιφέρεια Αττικής: Ουδεμία σχέση έχουμε με τον κατηγορούμενο ως παιδοβιαστή

gazzetta
gazzetta reader insider insider