OAPEC: Σωστή η απόφαση του ΟΠΕΚ+ για μείωση της παραγωγής πετρελαίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
OAPEC: Σωστή η απόφαση του ΟΠΕΚ+ για μείωση της παραγωγής πετρελαίου
"Σωστή" η απόφαση του ΟΠΕΚ+ για μείωση της παραγωγής πετρελαίου, δηλώνει ο γ.γ. του Οργανισμού Αραβικών Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών

Ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Αραβικών Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών (OAPEC) δήλωσε σήμερα ότι η απόφαση του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών και των συμμάχων του (ΟΠΕΚ+) να μειώσουν την παραγωγή πετρελαίου είναι σωστή και λήφθηκε την κατάλληλη στιγμή.

Η απόφαση έλαβε υπόψη την αβεβαιότητα που περιβάλλει τις επιδόσεις της παγκόσμιας οικονομίας και είναι σύμφωνη με την επιτυχή προσέγγιση που ακολούθησε ο ΟΠΕΚ+ για τη λήψη προληπτικών μέτρων ώστε να αποφευχθούν τυχόν ανισορροπίες στην αγορά πετρελαίου, ειδικά από την πλευρά της ζήτησης και την πλευρά της προσφοράς, πρόσθεσε ο γραμματέας του OAPEC 'Αλι μπιν Σαμπτ σε ανακοίνωση.

Το πετρέλαιο έχει διαγράψει περίπου τα μισά από τα κέρδη του Οκτωβρίου αυτή την εβδομάδα «χάρη στην αρνητική μετατόπιση της πολιτικής και των οικονομικών προοπτικών που μειώνουν τις προσδοκίες της ζήτησης, αλλά με τον OPEC+ να σοβαρεύει τα πράγματα με μέτρα πολιτικής στήριξης των τιμών αυτόν τον μήνα, η υποστήριξη από τα υψηλά επίπεδα των 70 δολαρίων έως στα χαμηλά των 80 δολαρίων λογικά θα διατηρηθεί στο εγγύς μέλλον».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πετρέλαιο κίνησης: Έρχεται επιδότηση προανήγγειλε ο Κώστας Σκρέκας

Πετρέλαιο θέρμανσης: Τι συμβαίνει τελικά με τις εκπτώσεις και τα επιδόματα – Πόσο συμφέρει σε σχέση με το φυσικό αέριο

Γέλεν: Δεν έχει αποφασιστεί ακόμα το ύψος του πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider