ΗΠΑ: Η «χιονοθύελλα του αιώνα» είναι ακόμα εδώ - Φόβοι για αύξηση των θυμάτων, πάνω από 60 νεκροί

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Η «χιονοθύελλα του αιώνα» είναι ακόμα εδώ - Φόβοι για αύξηση των θυμάτων, πάνω από 60 νεκροί
Σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις, πάνω από 60 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ η θερμοκρασία στην Πολιτεία Μοντάνα έπεσε στους -45 βαθμούς Κελσίου.

Η χιονοθύελλα του αιώνα» σαρώνει τις ΗΠΑ τις τελευταίες ημέρες, την ώρα που εκφράζονται φόβοι για αύξηση των νεκρών. Σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις, πάνω από 60 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ η θερμοκρασία στην Πολιτεία Μοντάνα έπεσε στους -45 βαθμούς Κελσίου. Το κύμα ψύχους ξεκινάει από τον Καναδά και φτάνει μέχρι τα σύνορα με το Μεξικό, καλύπτοντας το σύνολο σχεδόν της βορείου Αμερικής.

Δέκα νεκροί επίσης επιβεβαιώθηκαν στο Οχάιο, έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν σε δυστυχήματα σε Μιζούρι, Κάνσας και Κεντάκι, ενώ μία γυναίκα στο Βερμόντ έχασε τη ζωή της από κλαδί που έπεσε. Ακόμα, ένας άστεγος άνδρας πέθανε από υποθερμία στο Κολοράντο και μια γυναίκα έπεσε μέσα στο παγωμένο ποταμό Ουισκόνσιν και πέθανε. Τέσσερις επιπλέον άνθρωποι σκοτώθηκαν στον Καναδά μετά από ανατροπή λεωφορείου στον παγωμένο δρόμο στη Βρετανική Κολομβία.

Οι αρχές εκτιμούν ότι ο αριθμός των θανάτων ενδέχεται να αυξηθεί, καθώς η κακοκαιρία θα συνεχιστούν. Τα προβλήματα είναι τεράστια, καθώς χιλιάδες νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ρεύμα και χιλιάδες πτήσεις έχουν ακυρωθεί από την Παρασκευή μέχρι σήμερα. Ο παγετός έχει πλήξει και περιοχές με ηπιότερο κλίμα, στον αμερικανικό Νότο, προκαλώντας προβλήματα στην υδροδότηση.

Ολόκληρο το άρθρο στο Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οι «προβλέψεις» Μεντβέντεφ για το 2023: Κατάρρευση ΕΕ, πόλεμος Γαλλίας-Γερμανίας, εμφύλιος στις ΗΠΑ και Μασκ για... Πρόεδρος

ΗΠΑ: Συρρίκνωση στο έλλειμμα του διεθνούς εμπορίου τον Νοέμβριο - Στα 83,3 δισ. δολάρια

gazzetta
gazzetta reader insider insider