Σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ολλανδία: Ένας νεκρός και 30 τραυματίες από εκτροχιασμό τρένου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ολλανδία: Ένας νεκρός και 30 τραυματίες από εκτροχιασμό τρένου
Tρένο εκτροχιάστηκε μετά τη σύγκρουσή του με μηχάνημα έργου.

Τελευταία ενημέρωση 11:17

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι τριάντα τραυματίστηκαν όταν τρένο εκτροχιάστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες μετά τη σύγκρουσή του με μηχάνημα έργου και ένα από τα βαγόνια του πήρε φωτιά, όπως ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών της Ολλανδίας.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, επιβατική αμαξοστοιχία που μετέφερε περίπου 50 ανθρώπου, εκτροχιάστηκε νωρίς σήμερα το πρωί στην Ολλανδία, αφού προσέκρουσε σε κατασκευαστικό εξοπλισμό που βρισκόταν πάνω στις σιδηρογραμμές.

Εν συνεχεία, εκδηλώθηκε φωτιά σε τουλάχιστον ένα από τα βαγόνια του συρμού, σύμφωνα με το ολλανδικό δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων ANP.

Νωρίτερα, το πρακτορείο έκανε λόγο για σύγκρουση επιβατικού με εμπορευματικό συρμό.

Το δυστύχημα συνέβη γύρω στις 3:25 π.μ. (04:25 ώρα Ελλάδας), όπως ανακοινώθηκε από τις υπηρεσίες άμεσης βοήθειας.

Το πρώτο βαγόνι του τρένου εκτροχιάστηκε και είναι πεσμένο στο ένα πλευρό σε χωράφι, σύμφωνα με το ANP. Το δεύτερο βαγόνι έχει επίσης πέσει στο ένα πλευρό, ενώ στο τελευταίο βαγόνι εκδηλώθηκε φωτιά, κατά τις αρχικές πληροφορίες.

Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων έχουν σπεύσει στην περιοχή όπου έγινε η σύγκρουση, κοντά στο χωριό Βούρσχοουτεν, ανάμεσα στη Χάγη και στη Λάιντεν.

Εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής δήλωσε στο ολλανδικό ραδιόφωνο πως 19 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Η αξιωματούχος των Ολλανδικών Σιδηροδρόμων Καρόλα Μπελντερμπός δήλωσε πως το τρένο συγκρούστηκε με τον γερανό και στους τραυματίες περιλαμβάνονται ο μηχανοδηγός και δύο προϊστάμενοι της αμαξοστοιχίας.

Ο Γερούν Βίνεν της Prorail, της εταιρείας η οποία συντηρεί τις σιδηρογραμμές, δήλωσε πως έχουν αρχίσει έρευνες, μεταξύ άλλων από την ίδια την εταιρεία του, την αστυνομία και το Ολλανδικό Συμβούλιο Ασφλαείας, το οποίο ερευνά τα σοβαρά ατυχήματα.

Οι Ολλανδικοί Σιδηρόδρομοι ανέφεραν μέσω Twitter ότι δρομολόγια που συνδέουν τη Λάιντεν και τη Χάγη έχουν ανασταλεί εξαιτίας του ατυχήματος.

Ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε και η βασιλική οικογένεια της Ολλανδίας είναι μεταξύ αυτών που εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους για τα θύματα.

«Οι σκέψεις μου πηγαίνουν στους συγγενείς και σε όλα τα θύματα. Τους εύχομαι τα καλύτερα», ανέφερε ο Ρούτε σε μήνυμά του στο Twitter. «Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας προς όλους τους», ανέφεραν ο βασιλιάς Γουλιέλμος-Αλέξανδρος και η βασίλισσα Μάξιμα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευάλωτοι Δανειολήπτες: Όλα τα νέα κριτήρια ανά αριθμό τέκνων - Αυξάνονται και τα όρια για καταθέσεις, μετοχές, ομόλογα

Τραμπ: Έφθασε στη Νέα Υόρκη ενόψει της ιστορικής εμφάνισης του στο δικαστήριο

Ρεύμα: Στα τέλη Ιουνίου ο πρώτος διαγωνισμός για μπαταρίες – Τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον

gazzetta
gazzetta reader insider insider