Σούδαν: Αγωνία για τους Έλληνες εγκλωβισμένους στη Χαρτούμ - Συνεχίζονται οι μάχες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σούδαν: Αγωνία για τους Έλληνες εγκλωβισμένους στη Χαρτούμ - Συνεχίζονται οι μάχες
Στα ύψη βρίσκεται η ανησυχία για τους εγκλωβισμένους στη Μητρόπολη στο Χαρτούμ, την ώρα που μαίνονται οι εχθροπραξίες.

Στα ύψη βρίσκεται η ανησυχία για τους εγκλωβισμένους στη Μητρόπολη στο Χαρτούμ, την ώρα που μαίνονται οι εχθροπραξίες. Ο Μητροπολίτης Νουβίας και παντός Σουδάν, Σάββας, επιβεβαιώνει πως υπάρχουν προς ώρας προμήθειες για τους 15 εγκλωβισμένους, ανάμεσα στους οποίους υπάρχουν και Ελληνες, ωστόσο όπως αναφέρει «Δεν μπορεί κανείς να βγει έξω» λόγω της επικινδυνότητας.

Ο ίδιος μετέφερε την εικόνα από την πρωτεύουσα του Σουδάν, μιλώντας στην ΕΡΤ λέγοντας πως «Περιμένουμε και ελπίζουμε σε ένα θαύμα». «Είμαστε σήμερα στο επίκεντρο της διαμάχης. Χρησιμοποιούν βαρύ οπλισμό σήμερα. Δεν μπορεί κανείς να βγει έξω ούτε τις πόρτες να ανοίξει. Υπάρχουν αδέσποτες σφαίρες, οπότε είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε σημεία που δεν μπορούν να χτυπήσουν σφαίρες γιατί τις προηγούμενες ημέρες χτύπησαν και τις πόρτες και τα παράθυρα, οπότε είμαστε σε σημεία τέτοια που να μην κινδυνεύουμε» τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ.

Αναφερόμενος στο θέμα των προμηθειών και τις ανάγκες που υπάρχουν τόνισε ότι «Δόξα τω Θεώ, έχουμε επάρκεια σε τρόφιμα και σε νερό. Δεν έχει ρεύμα και νερό, χρησιμοποιούμε τη γεννήτρια μία ώρα την ημέρα, μιάμιση περίπου, για να μπορέσουμε να φορτίσουμε τα κινητά και να προμηθευτούμε νερό από τα φίλτρα γιατί δεν μπορούμε να προμηθευθούμε ούτε πετρέλαιο για να έχουμε τη γεννήτρια σε συνεχή λειτουργία. […] Περιμένουμε και ελπίζουμε σε ένα θαύμα».

Ολόκληρο το άρθρο στο Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σουδάν: Σχεδόν 100 άμαχοι νεκροί στις συγκρούσεις στρατού και παραστρατιωτικών - Διεθνείς εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός

ΥΠΕΞ για Σουδάν: Ενεργοποιήθηκε αμέσως η Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του ΥΠΕΞ

Σουδάν: Εκατοντάδες νεκροί στις μάχες μεταξύ στρατού και παραστρατιωτικών - Έκρυθμη η κατάσταση

gazzetta
gazzetta reader insider insider