Σουδάν: Χτύπημα σε γαλλικό κομβόι - Αναφορές για έναν τραυματία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σουδάν: Χτύπημα σε γαλλικό κομβόι - Αναφορές για έναν τραυματία
Δεν επιβεβαιώνονται μέχρι στιγμής οι πληροφορίες ότι υπήρχαν Έλληνες στο γαλλικό κομβόι στο Σουδάν, το οποίο φέρεται να χτυπήθηκε

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμών των πολιτών τρίτων χωρών, αλλά και των διπλωματικών τους αποστολών από τις κυβερνήσεις τους, οι οποίοι (σ.σ. πολίτες και διπλωματικές αποστολές) είναι εγκλωβισμένοι στο Σουδάν εν μέσω της ένοπλης σύρραξης μεταξύ του κυβερνητικού στρατού και των «Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης» (RSF).

Οι εμπόλεμες πλευρές στο Σουδάν αλληλοκατηγορήθηκαν σήμερα για μια επίθεση εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε Γάλλους πολίτες ανέφεραν πως ένας Γάλλος τραυματίσθηκε. Ωστόσο το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο είχε ανακοινώσει νωρίτερα πως απομακρύνει διπλωματικό προσωπικό και πολίτες από το Σουδάν, δεν έκανε κανένα σχόλιο σχετικά με την πληροφορία αυτή.

Ταυτόχρονα, δεν επιβεβαιώνονται μέχρι στιγμής οι πληροφορίες ότι υπήρχαν Έλληνες στο γαλλικό κομβόι στο Σουδάν, το οποίο φέρεται να χτυπήθηκε σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Την ίδια στιγμή, σε ένα άλλο σημείο του Σουδάν, στην πρωτεύουσα Χαρτούμ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κάποια στιγμή ο μητροπολίτης Νουβίας Σάββας και 4 Σουδανοί επιχείρησαν να βγουν από τη μητρόπολη, αλλά επειδή έπεσαν πάνω σε ανταλλαγή πυρών επέστρεψαν πίσω στη μητρόπολη, όπου είναι ασφαλείς.

Οι σουδανικές ένοπλες δυνάμεις κατηγόρησαν επίσης τις παραστρατιωτικές Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης (ΔΤΥ, RSF), εναντίον των οποίων μάχονται, πως επιτέθηκαν και λεηλάτησαν μια οχηματοπομπή του Κατάρ η οποία κατευθυνόταν προς το Πορτ Σουδάν. Μέχρι στιγμής η Ντόχα δεν έχει ανακοινώσει πως σημειώθηκε κάποιο επεισόδιο. Η Αίγυπτος ανακοίνωσε πως ένα μέλος της αποστολής της στο Σουδάν τραυματίσθηκε από πυροβολισμό, χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Δένδιας: Ειδικές Δυνάμεις και πολεμικά αεροσκάφη στο Σουδάν για απεγκλωβισμό Ελλήνων

Ολλανδία και Τουρκία απομακρύνουν τους πολίτες τους από το Σουδάν

Ερντογάν κατά της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας: Είναι ενάντια στην ιερή δομή της οικογένειας

gazzetta
gazzetta reader insider insider