Προειδοποίηση Πούτιν για πιθανή αποχώρηση από τη συμφωνία για τα σιτηρά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προειδοποίηση Πούτιν για πιθανή αποχώρηση από τη συμφωνία για τα σιτηρά
Για την πιθανότητα να αποχωρήσει η Ρωσία από τη συμφωνία για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας, προειδοποίησε ο Βλαντίμιρ Πούτιν. 

Για την πιθανότητα να αποχωρήσει η Ρωσία από τη συμφωνία για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας, προειδοποίησε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Όπως ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος, η Μόσχα έχει συμφωνήσει στην παράταση της συμφωνίας αρκετές φορές, σε μια εξέλιξη που δεν ήταν προς το συμφέρον της Ουκρανίας, αλλά των εταίρων της στην Αφρική και στη Νότια Αμερική.

Όπως είπε, η Ρωσία στήριξη τη συμφωνία «για να υποστηρίξει τις αναπτυσσόμενες χώρες - τους φίλους μας - και προκειμένου να επιτευχθεί η άρση των κυρώσεων από τον γεωργικό μας τομέα».

«Εξαπατηθήκαμε για ακόμα μια φορά. Και τώρα, σκεφτόμαστε πώς θα μπορέσουμε να βγούμε από τη συμφωνία των σιτηρών».

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ρωσία απειλεί να αποσυρθεί από τη συμφωνία, η οποία στα μέσα Μαΐου παρατάθηκε για δύο μήνες. Εντούτοις, ακόμα και έτσι, η κίνηση στα λιμάνια της Ουκρανία αντιμετωπίζει προβλήματα, με το Κίεβο να επιρρίπτει ευθύνες στη Ρωσία για αργούς ελέγχους και μπλόκο σε πλοία που έχουν προορισμό σε κάποιο από τα τρία λιμάνια που συμπεριλαμβάνονται στη συμφωνία.

Τόσο η Ρωσία, όσο και η Ουκρανία, είναι σημαντικοί εξαγωγείς σιτηρών και τα ανάμικτα μηνύματα γύρω από την τύχη της συμφωνίας έχει συντελέσει στην αυξημένη μεταβλητότητα των τιμών σιτηρών.

Φωτογραφία @associatedpress

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Κάμψη στον γενικό πληθωρισμό αλλά και επιμονή του δομικού τον Μάιο - Η προσοχή στα επιτόκια της Fed

Με πόσα χρήματα θεωρείσαι πλούσιος στην Αμερική

BofA: Οι επενδυτές αναμένουν επιβράδυνση της ανάπτυξης αλλά όχι μια «σκληρή προσγείωση»

gazzetta
gazzetta reader insider insider