Διάσωση 40 μεταναστών ανοιχτά της Λήμνου - Συνελήφθη 33χρονος διακινητής

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διάσωση 40 μεταναστών ανοιχτά της Λήμνου - Συνελήφθη 33χρονος διακινητής
Τα άτομα μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Μυτιλήνης.

Στον εντοπισμό και στη διάσωση 40 μεταναστών σε θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Λήμνου προχώρησαν τη Δευτέρα οι δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας, ενημερώθηκε το Ε.Κ.Σ.Ε.Δ./Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. από τον ευρωπαϊκό αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης ''112'', για παροχή συνδρομής σε Ι/Φ σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες στην ως άνω θαλάσσια περιοχή.

Στο σημείο έσπευσαν παράκτιο περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. και ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ δεσμεύτηκαν και τρία (03) παραπλέοντα πλοία. Από ξηράς επιχείρησαν δύο (02) περιπολικά οχήματα Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.

Το ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε το εν λόγω Ι/Φ σκάφος σε δυσχερή θέση λόγω μηχανικής βλάβης και απώλειας χειρισμών πηδαλίου, ενώ οι 40 επιβαίνοντες αρχικά μετεπιβιβάστηκαν σε αυτό και στη συνέχεια στο παράκτιο περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., με το οποίο μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Μυτιλήνης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ένας 33χρονος εκ των ανωτέρω αλλοδαπών ως χειριστής του εν λόγω Ι/Φ σκάφους και διακινητής των υπολοίπων, ενώ κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο που είχε στην κατοχή του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider