Υποβρύχιο Titan: Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ είχε «ακούσει» εδώ και μέρες την καταστροφική ενδόρρηξη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υποβρύχιο Titan: Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ είχε «ακούσει» εδώ και μέρες την καταστροφική ενδόρρηξη
Πηγή: Associated Press
Ενώ οι έρευνες για το χαμένο υποβρύχιο Titan στον Βόρειο Ατλαντικό βρίσκονταν σε εξέλιξη, το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ φέρεται να είχε εντοπίσει ήδη μία έκρηξη την περασμένη Κυριακή, στο σημείο όπου χάθηκε η επικοινωνία με το βαθυσκάφος.

Ενώ οι έρευνες για το χαμένο υποβρύχιο Titan στον Βόρειο Ατλαντικό βρίσκονταν σε εξέλιξη, το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ φέρεται να είχε εντοπίσει ήδη μία έκρηξη την περασμένη Κυριακή, στο σημείο όπου χάθηκε η επικοινωνία με το βαθυσκάφος, σύμφωνα με πληροφορία που βλέπει το «φως» της δημοσιότητας λίγες ώρες μετά την επιβεβαίωση του τραγικού τέλους στο θρίλερ.

Η συγκεκριμένη πληροφορία, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Bloomberg, μεταφέρθηκε στην ακτοφυλακή των ΗΠΑ και ελήφθη η απόφαση να συνεχιστούν οι έρευνες, προκειμένου να καταβληθεί «κάθε δυνατή προσπάθεια για να σωθούν οι ζωές των επιβατών», όπως ανέφερε ανώτατος αξιωματούχος του Πολεμικού Ναυτικού, μιλώντας ανώνυμα.

Χθες, η OceanGate ανακοίνωσε ότι οι επιβάτες έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ και η αμερικανική ακτοφυλακή επιβεβαίωσε ότι εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του τουριστικού βαθυσκάφους.

Πρόκειται για τουλάχιστον πέντε διαφορετικά τμήματα του μοιραίου βαθυσκάφους, τα οποία εντοπίστηκαν περίπου 500 μέτρα από το ναυάγιο του Τιτανικού, στον βυθό του βόρειου Ατλαντικού.

Η αμερικανική ακτοφυλακή ανέφερε ακόμα ότι τα συντρίμμια του βαθυσκάφους που βρέθηκαν δείχνουν ότι το σκάφος υπέστη μια «καταστροφική ενδόρρηξη».

Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστή η αιτία που προκάλεσαν την έκρηξη, ενώ οι Αρχές συνεχίζουν να συλλέγουν πληροφορίες προκειμένου να καταλήξουν σε ένα συμπέρασμα.

Το βαθυσκάφος Titan, μήκους 6,7 μέτρων, που ανήκει στην εταιρεία OceanGate Expeditions με έδρα τις ΗΠΑ, ξεκίνησε την κάθοδό του προς το ναυάγιο του Τιτανικού στις 08:00 το πρωί της Κυριακής (τοπική ώρα, 15:00 ώρα Ελλάδας). Έχασε επαφή με το πλοίο υποστήριξης, από το οποίο αποκολλήθηκε έπειτα από περίπου μία ώρα και 45 λεπτά, δηλαδή λίγα λεπτά προτού φτάσει στο διάσημο ναυάγιο, σε μια απομακρυσμένη περιοχή του βόρειου Ατλαντικού. Όταν ξεκίνησε το Titan διέθετε οξυγόνο για 96 ώρες, σύμφωνα με την εταιρεία.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της OceanGate, σύστημα που υπήρχε στο υποβρύχιο μπορούσε να παρακολουθεί την υγεία του πληρώματος και να παρέχει «έγκαιρη προειδοποίηση για τον πιλότο, με αρκετό χρόνο για να σταματήσει την κάθοδο και να επιστρέψει με ασφάλεια στην επιφάνεια».

Εντούτοις, δεν ελήφθησαν σχετικές ειδοποιήσεις, καθώς χάθηκε κάθε επικοινωνία, περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά αφ'ότου άρχισε να καταδύεται προς τον Τιτανικό.

Φωτογραφία @associatedpress

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Φοροδιαφυγή: «Αυθόρμητη» ανταλλαγή πληροφοριών με άλλες χώρες

Reuters: Τα ελληνικά ομόλογα ξεχωρίζουν στη νότια Ευρώπη - «Κοντά στις πρωτοκλασάτες χώρες»

Vice: Μετά την πτώχευση, έρχεται η εξαγορά από την Fortress Investment

gazzetta
gazzetta reader insider insider