Πώς θα κινηθούν οι άνεμοι τις επόμενες ώρες - Ποια η εικόνα για τα πύρινα μέτωπα σε Αττική, Κορινθία, Βοιωτία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πώς θα κινηθούν οι άνεμοι τις επόμενες ώρες - Ποια η εικόνα για τα πύρινα μέτωπα σε Αττική, Κορινθία, Βοιωτία
Σταδιακή εξασθένηση παρουσιάζουν οι άνεμοι στα πύρινα μέτωπα της Αττικής, της Κορινθίας, και Βοιωτίας, σύμφωνα με τις καταγραφές των μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Σταδιακή εξασθένηση παρουσιάζουν οι άνεμοι στα πύρινα μέτωπα της Αττικής, της Κορινθίας, και Βοιωτίας, σύμφωνα με τις καταγραφές των μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Συγκεκριμένα, η μέση ένταση των ανέμων στις 18:00 έφτανε τα 4-5 μποφόρ, με ριπές έως 50 km/h και τοπικά έως 60 km/h στον μετεωρολογικό σταθμό της Κερατέας.

Για το διάστημα 18:00 - 21:00, το προγνωστικό μοντέλο υψηλής ανάλυσης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr προβλέπει μικρή περαιτέρω πτώση της έντασης των ανέμων. Οι ριπές ανέμων από βόρειες διευθύνσεις στην περιοχή της Νότιας Αττικής στη μεγάλη δασική πυρκαγιά του Κουβαρά προβλέπονται να μην ξεπεράσουν τα 60 km/h, ενώ αρκετά πιο ασθενείς θα είναι οι άνεμοι στις πυρκαγιές της Κορινθίας στο Λουτράκι, και της Βοιωτίας στο Καπαρέλλι.

Πάνω από 200 χλμ μεταφέρθηκε ο καπνός από την πυρκαγιά στον Κουβαρά

Οπτική δορυφορική εικόνα που έλαβε και επεξεργάστηκε η μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών από τον Ευρωπαϊκό δορυφόρο METEOSAT-11 δείχνει τον καπνό από τη δασική πυρκαγιά στο Νέο Κουβαρά Ανατολικής Αττικής να έχει μεταφερθεί από τους ισχυρούς ΒΑ ανέμους τουλάχιστον 220 χιλιόμετρα νότια, πάνω από το τη θάλασσα των Κυθήρων, το απόγευμα (16:45) της Δευτέρας 17.07.2023

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Καλπάζουν» οι φλόγες στη ΝΑ Αττική - Εκκενώθηκαν Λαγονήσι, Σαρωνίδα, Ανάβυσσος - Κάηκαν σπίτια

Φωτιά στο Καπαρέλι Βοιωτίας - Στην είσοδο του χωριού οι φλόγες

Πυρκαγιά στη περιοχή Καλλιθέα στο Λουτράκι - Εκκενώνονται κατασκηνώσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider