Έπεσε Canadair που επιχειρούσε στη φωτιά στην Κάρυστο - Βίντεο από τη συντριβή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έπεσε Canadair που επιχειρούσε στη φωτιά στην Κάρυστο - Βίντεο από τη συντριβή
Ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος Canadair φέρεται να έπεσε κατά την κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς στην Κάρυστο.

Τελευταία ενημέρωση 16:37

Ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος Canadair έπεσε κατά την κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς στην Κάρυστο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reader.gr, πραγματοποίησε ρίψεις σε δύσβατο σημείο στο χωριό Πλατανιστός όπου μαίνεται ακόμα η φωτιά, ενώ ο δήμαρχος Καρύστου, Λευτέρης Ραβιόλος, επιβεβαίωσε την πτώση του πυροσβεστικού αεροσκάφους, μιλώντας στο ίδιο μέσο.

Το Canadair ανήκε στο Πυροσβεστικό Σώμα, ενώ άγνωστη παραμένει η τύχη του κυβερνήτη και του συγκυβερνήτη. Στο σημείο της πτώσης προκλήθηκε πυρκαγιά, ενώ ελικόπτερα πραγματοποιούν έρευνες στο σημείο.

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ

Ανακοίνωσε εξέδωσε το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας για την πτώση του Canadair.

«Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 και ώρα 14:52 αεροσκάφος τύπου CL-215, με πλήρωμα δύο Ιπταμένους, της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης στον Πλατανιστό Ευβοίας.μΣε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας – διάσωσης για τους δύο Ιπταμένους. Στην περιοχή έχουν σπεύσει 1 ελικόπτερο Super Puma και 1 ελικόπτερο ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και 1 ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού» αναφέρει το ΓΕΑ.

Bίντεο από την πτώση του Canadair

Παράλληλα, στο σημείο επιχειρούν 93 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρο και 32 οχήματα, ενώ από αέρος υπάρχει συνδρομή από ελικόπτερα και αεροσκάφη όπως επίσης χωματουργικά μηχανήματα και υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τα ξημερώματα στάλθηκε μέσω 112 μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής Πλατανιστός στις 01:51 προκειμένου να εκκενώσουν τον οικισμό και να κατευθυνθούν προς Κάρυστο.

Το μήνυμα ανέφερε: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Πλατανιστός, εκκενώστε τώρα προς Κάρυστο. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Το βράδυ η υγρασία στο νησί διευκόλυνε το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων. Τις επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν στην Καρυστό συνδράμουν από αέρος δύο αεροσκάφη, ενώ θα προστεθούν και άλλα όσο περνάει η ώρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Δηλώσεις Ερντογάν για τις πυρκαγιές στην Ελλάδα - «Να περάσει γρήγορα αυτή η κρίση»

Πυρκαγιές: Αγωνία σε Ρόδο και Κέρκυρα - «Δύσκολη νύχτα» και απόψε

ΕΕΑ: 30.000 ευρώ για την άμεση στήριξη των πυρόπληκτων επιχειρήσεων

gazzetta
gazzetta reader insider insider