Καιρός: Ο θερμότερος Ιούλιος για την Αττική από το 1860

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καιρός: Ο θερμότερος Ιούλιος για την Αττική από το 1860
Επιβεβαίωση από τον «ιστορικό» σταθμό του Θησείου: Για την Αθήνα ήταν ο θερμότερος Ιούλιος από το 1860.

O φετινός Ιούλιος ήταν ο θερμότερος μήνας που έχει καταγραφεί εδώ και περισσότερα από 160 χρόνια σε Αθήνα και Λάρισα, όπως επιβεβαιώνουν τα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, επισημαίνει ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος.

Ειδικότερα, ο κ. Γιαννόπουλος σημειώνει πως την καταγραφή αυτή πραγματοποίησε ο παλαιότερος μετεωρολογικός σταθμός της Ελλάδας, εκείνος του Θησείου, ο οποίος λειτουργεί από το 1860.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο μετεωρολόγος διευκρίνισε πως πρόκειται για «ρεκόρ» διάρκειας και όχι θερμοκρασιών, καθώς επί 16 ημέρες η μέση θερμοκρασία ξεπέρασε τους 37 βαθμούς, με μέγιστη τιμή τους 42,8 βαθμούς Κελσίου.

Η μέση μέγιστη θερμοκρασία προκύπτει από τις μέγιστες θερμοκρασίες του μήνα και τη διαίρεσή τους με το 31 (το σύνολο των ημερών του μήνα). Η προηγούμενη αναφορά ήταν οι 36,9 βαθμοί Κελσίου του 2012.

«Δεν ζήσαμε κάτι ακραίο σε μία ημέρα. Η μεγαλύτερη μέγιστη θερμοκρασία των 42,8 βαθμών Κελσίου, είναι η τέταρτη υψηλότερη με το ρεκόρ να παραμένει στον Ιούνιο του 2007 με 44,8 βαθμούς Κελσίου. Δε νομίζω ότι μπορεί να ξαναγίνει την ίδια χρονιά», υπογράμμισε σχολιάζοντας το δημοσίευμα του Bloomberg για «νέα ρεκόρ τον Αύγουστο».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Θεοχάρης: Στοίχημα 4ετίας η πάταξη της φοροδιαφυγής με ψηφιοποίηση λειτουργιών

Γερμανία: Απρόσμενη άνοδος 7% στις εργοστασιακές παραγγελίες τον Ιούνιο

Τραμπ για απαγγελία κατηγοριών: «Πολύ θλιβερή ημέρα για την Αμερική»

gazzetta
gazzetta reader insider insider