Κύπρος: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Λεμεσό - Σε επιφυλακή παραμένουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κύπρος: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Λεμεσό - Σε επιφυλακή παραμένουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις
Όπως επισημαίνει η κα Προκοπίου, το επιχειρησιακό πλάνο, με τη χρήση πτητικών μέσων από την Κύπρο και το εξωτερικό, αναπροσαρμόζεται συνεχώς αναλόγως των συνθηκών.

Η περιοχή της πυρκαγιάς βρίσκεται υπό έλεγχο, χωρίς εστίες φωτιάς. Όλες οι δυνάμεις της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ετοιμότητα, αναφέρει σε ανάρτησή της στο Twitter η υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως της Κύπρου Άννα Κουκκίδη Προκοπίου.

Όπως επισημαίνει η κα Προκοπίου, το επιχειρησιακό πλάνο, με τη χρήση πτητικών μέσων από την Κύπρο και το εξωτερικό, αναπροσαρμόζεται συνεχώς αναλόγως των συνθηκών. Αναμένονται δυνατοί άνεμοι το απόγευμα.

Σημειώνεται πως οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Κύπρο έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες προκειμένου να καταστείλουν το πύρινο μέτωπο που σάρωνε την ορεινή Λεμεσό από το μεσημέρι της Κυριακής. Η πυρκαγιά έλαβε πολύ μεγάλες διαστάσεις και χρειάστηκε να εκκενωθούν χωριά.

Σύμφωνα με το SigmaLive, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής εργάζονταν τη νύχτα για τη δημιουργία εγκαταστάσεων σωλήνων νερού για κατασβέσεις σε απρόσιτες περιοχές μετά από διάνοιξη οδών με καδενοφόρα οχήματα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μάχη με τις φλόγες στην Κύπρο: Απειλήθηκαν χωριά στη Λεμεσό - Η Ελλάδα στέλνει δύο Canadair

Πυρκαγιές: Καλύτερη εικόνα σε Όλυμπο, Ροδόπη, Μάνη - «Στο κόκκινο» ο κίνδυνος και σήμερα λόγω των μποφόρ

Μέχρι τις 16 Αυγούστου οι αιτήσεις για τους πληγέντες των πυρκαγιών - Βήμα βήμα η υποβολή

gazzetta
gazzetta reader insider insider