Πυρκαγιές: Καλύτερη εικόνα σε Όλυμπο, Ροδόπη, Μάνη - «Στο κόκκινο» ο κίνδυνος και σήμερα λόγω των μποφόρ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πυρκαγιές: Καλύτερη εικόνα σε Όλυμπο, Ροδόπη, Μάνη - «Στο κόκκινο» ο κίνδυνος και σήμερα λόγω των μποφόρ
Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στον Όλυμπο, στη φωτιά που ξέσπασε χθες σε πευκόφυτη περιοχή, σε δύσβατο σημείο, κοντά στην κοινότητα Καρυάς Ελασσονας.

Βελτιωμένη είναι η εικόνα στις τρεις φωτιές που ξέσπασαν την Κυριακή, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας, τα εναέρια μέσα ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού.

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στον Όλυμπο, στη φωτιά που ξέσπασε χθες σε πευκόφυτη περιοχή, σε δύσβατο σημείο, κοντά στην κοινότητα Καρυάς Ελασσονας.

Η φωτιά σήμερα καίει κυρίως σε βραχώδη χαράδρα, με την εικόνα να δείχνει βελτιωμενη και να μην απειλεί το δάσος της περιοχής

Οι πυροσβεστικες δυναμεις παραμένουν στο σημείο και επιχειρούν τα πεζοπορα τμήματα αλλά και τα εναέρια μέσα με ρίψεις νερού.

Επιπλέον, οριοθετήθηκε η φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην Αρδεία Ροδόπης. Στην επιχείρηση περιορισμού και κατάσβεσης της φωτιάς συμμετείχαν 63 πυροσβέστες, με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων πυροσβεστών, 14 οχήματα καθώς και υδροφόρες του δήμου Κομοτηνής, ενώ από αέρος συνέδραμαν δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα της πυροσβεστικής.

Η φωτιά ξέσπασε χθες, νωρίς το απόγευμα, σε δύσβατη δασική περιοχή, με τους δυνατούς ανέμους να δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών. Δεν κινδύνευσαν κατοικημένες περιοχές.

Τέλος υπό έλεγχο βρίσκεται η φωτιά στη Μάνη.

Υψηλός κίνδυνος και σήμερα - Πρόβλημα οι ισχυροί άνεμοι

Ωστόσο, παρά την καλύτερη εικόνα στις 3 περιοχές της Ελλάδας, οι κίνδυνοι αναζωπυρώσεων ή και νέων εστιών, παραμένουν υψηλοί καθώς αναμένονται πολύ ισχυροί άνεμοι 7, 8 και 9 μποφόρ καθ' όλη την διάρκεια της εβδομάδας. Το γεγονός επεσήμανε χθες και ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

«Από αύριο Δευτέρα θα έχουμε πολλούς ανέμους, τα γνωστά μελτέμια και σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία 7, 8, και τοπικά 9 μποφόρ σε πολλές περιοχές της Ελλάδας», είπε ο υπουργός, και στο πλαίσιο αυτό ζήτησε την ιδιαίτερη προσοχή όλων των συμπολιτών, των αρμοδίων υπηρεσιών, της τοπικής αυτοδιοίκησης.

«Ζούμε στην εποχή της κλιματικής κρίσης και αυτό το βλέπουμε στην Κέρκυρα όπου την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε μια μεγάλη πυρκαγιά στο βόρειο μέρος του νησιού και χτες εκδηλώθηκαν ακραία καιρικά φαινόμενα με έντονες βροχές και χαλαζόπτωση», σημείωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και πρόσθεσε ότι «δυστυχώς σημαντικό ρόλο παίζει και το ανθρώπινο χέρι».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μέχρι τις 16 Αυγούστου οι αιτήσεις για τους πληγέντες των πυρκαγιών - Βήμα βήμα η υποβολή

Μάχη με τις φλόγες στην Κύπρο: Απειλήθηκαν χωριά στη Λεμεσό - Η Ελλάδα στέλνει δύο Canadair

Κικίλιας: Έρχεται δύσκολη εβδομάδα με ανέμους 7,8, και 9 μποφόρ

gazzetta
gazzetta reader insider insider