Ουκρανία: 3 άμαχοι νεκροί από ρωσικούς βομβαρδισμούς σε Χερσώνα και Χάρκοβο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ουκρανία: 3 άμαχοι νεκροί από ρωσικούς βομβαρδισμούς σε Χερσώνα και Χάρκοβο
Τόσο η πόλη της Χερσώνας όσο και τμήματα της περιοχής του Χάρκοβο γειτνιάζουν άμεσα με τη γραμμή του μετώπου.

Μια γυναίκα και 2 άνδρες στην Ουκρανία έχασαν τη ζωή τους από ρωσικούς βομβαρδισμούς στην πόλη της Χερώνας και στην περιοχή του Χαρκόβο, σύμφωνα με αξιωματούχους του Κιέβου.

Τόσο η πόλη της Χερσώνας όσο και τμήματα της περιοχής του Χάρκοβο γειτνιάζουν άμεσα με τη γραμμή του μετώπου. Ο ουκρανικός στρατός ανέφερε αυξημένες ρωσικές επιθέσεις στην περιοχή του Χάρκοβο τις τελευταίες ημέρες. «Μια δύσκολη νύχτα για τη Χερσώνα. Ο ρωσικός στρατός συνέχισε να βομβαρδίζει τα σπίτια των κατοίκων της Χερσώνας στο κεντρικό τμήμα της πόλης», δήλωσε ο κυβερνήτης Ολεξάντρ Προκούντιν με ανάρτηση του στο Telegram.

Ο ίδιος δήλωσε ότι οι βομβαρδισμοί άρχισαν γύρω στα μεσάνυχτα και διήρκεσαν αρκετές ώρες.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του προεδρικού γραφείου της Ουκρανίας, Αντρίγι Γέμακ, έγραψε στο Telegram ότι δύο πολίτες σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια ρωσικών βομβαρδισμών σε παραμεθόριες περιοχές της περιοχής του Χάρκοβο το πρωί της Δευτέρας.

Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει ανεξάρτητα τις λεπτομέρειες των ουκρανικών αναφορών.

Η Ουκρανία ανακατέλαβε την πόλη Χέρσον και τμήματα της περιοχής Χέρσον τον Νοέμβριο μετά από μήνες ρωσικής κατοχής, αλλά οι ρωσικές δυνάμεις βομβαρδίζουν τακτικά την πόλη και τις γύρω περιοχές από την άλλη πλευρά του ποταμού Ντνίπρο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πετρέλαιο: Σε υψηλό 4μήνου οι τιμές μετά τις περικοπές από Σ. Αραβία και Ρωσία

gazzetta
gazzetta reader insider insider