Ν. Φιλαδέλφεια: 3 Ανακριτές στην κύρια έρευνα - Ξεκινούν οι απολογίες των 105 κατηγορουμένων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ν. Φιλαδέλφεια: 3 Ανακριτές στην κύρια έρευνα - Ξεκινούν οι απολογίες των 105 κατηγορουμένων
Ποινικές διώξεις ασκήθηκαν για τέσσερα κακουργήματα και επτά πλημμελήματα εις βάρος των συλληφθέντων για τα φονικά επεισόδια στη Ν. Φιλαδέλφεια.

Τελευταία ενημέρωση 18:46

Τρεις ανακριτές, ένας τακτικός και δύο επίκουροι, θα διενεργήσουν την κύρια ανάκριση για την υπόθεση των αιματηρών επεισοδίων και της δολοφονίας του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια η δικογραφία της οποίας είναι ογκωδέστατη.

Η κύρια ανάκριση για την υπόθεση για την οποία σήμερα ασκήθηκε ποινική δίωξη στους συνολικά 105 κατηγορούμενους ανατέθηκε στην 25η Τακτική Ανακρίτρια. Μετά από αίτημα του προϊσταμένου του Πρωτοδικείου Αθηνών Χριστοφόρου Λινού και με τη σύμφωνη γνώμη της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Μαρίας Γκανέ την Ανακρίτρια λόγω του επείγοντος χαρακτήρα της υπόθεσης την 25η Τακτική Ανακρίτρια θα επικουρούν ο 14ος Τακτικός Ανακριτής και η 20η Τακτική Ανακρίτρια που υπηρετούν στα θερινά τμήματα.

Έτσι και προκειμένου οι απολογίες των κατηγορουμένων να ολοκληρωθούν εντός του χρόνου που ορίζεται από το νόμο οι δικαστικοί λειτουργοί που ορίστηκαν θα λάβουν τις επόμενες ημέρες τις εξηγήσεις των κατηγορουμένων ανά ομάδες. Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, σε βάρος των χούλιγκαν ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για τέσσερα κακουργήματα και επτά πλημμελήματα.

Τα κακουργήματα που αντιμετωπίζουν είναι:

  1. Ανθρωποκτονία από πρόθεση
  2. Κατηγορία μη προσωποποιημένη καθώς εκκρεμούν τα στοιχεία από εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ
  3. Συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση
  4. Έκρηξη και κατοχή εκρηκτικών.

Τα πλημμελήματα:

  1. Διατάραξη κοινής ειρήνης
  2. Επικίνδυνη σωματική βλάβη τετελεσμένη και σε απόπειρα
  3. Φθορά ξένης ιδιοκτησίας
  4. Βιαιοπραγία και πριν την εκδήλωση αθλητικής δραστηριότητας (με βάση τον αθλητικο νόμο)
  5. Παράνομη οπλοφορία
  6. Οπλοχρησία
  7. Κατοχή φωτοβολίδων

Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες των δικαστικών αρχών

Οι έρευνες κινούνται προς τρεις κατευθύνσεις. Οι αρχές, έχουν κατασχέσει όλα τα κινητά των συλληφθέντων και τα εξετάζουν για πιθανό αποδεικτικό υλικό.

Παράλληλα, εξετάζεται το γενετικό υλικό που βρέθηκε στα φονικά εργαλεία, στα κοντάρια, τα μεταλλικά αντικείμενα και τα ξύλινα ρόπαλα, στην προσπάθεια ταυτοποίησης με το γενετικό υλικό των δραστών.

Επιπρόσθετα, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. «χτενίζουν» την περιοχή των αιματηρών επεισοδίων για συλλογή οπτικοακουστικού υλικού, ώστε να μπορέσουν οι διωκτικές αρχές να προσωποποιήσουν τις ευθύνες των δραστών. Η δίωξη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας δεν προσωποιήθηκε από τις εισαγγελικές αρχές. Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν ενώπιον τακτικών ανακριτών.

Δεν έχει βρεθεί το φονικό αντικείμενο

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, το μαχαίρι με το οποίο φέρεται να δόθηκε το χαριστικό πλήγμα στο βραγχίονα στον 29χρονο φίλαθλο της ΑΕΚ, δεν έχει επί του παρόντος κατασχεθεί από τις αρχές. Ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν εντοπιστεί και έχουν κατασχεθεί άλλα μαχαίρια τα οποία επίσης εξετάζονται εξονυχιστικά από τις διωκτικές αρχές.

Ο Αλέξης Κούγιας ανέλαβε Έλληνα συλληφθέντα

Στην Ευελπίδων βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης (09/08) ο γνωστός ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας, προκειμένου να αναλάβει την υπεράσπιση ενός Έλληνα συλληφθέντα για το αιματηρό περιστατικό που σημειώθηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια, από την οποία δολοφονήθηκε 29χρονος φίλος της ΑΕΚ.

Την υπεράσπιση ενός εκ των συλληφθέντων επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο κ. Κούγιας κατά τη διάρκεια δηλώσεων, που έκανε σε δημοσιογράφους και τηλεοπτικά συνεργεία. «Ένας εκ των συλληφθέντων, επιχειρηματίας σιτήσεως στην περιοχή των Αμπελοκήπων και πτυχιούχος ανωτάτης σχολής, με κάλεσε να αναλάβω την υπεράσπισή του, διότι σύμφωνα με τις αστυνομικές Αρχές και κατά τη διάρκεια της προανακρίσεως τού απέδωσαν την κατηγορία του μέλους εγκληματικής οργάνωσης» είπε στην αρχή ο γνωστό δικηγόρος.

«Παράλληλα, του αποδόθηκε η κατηγορία του δράστη της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως εις βάρος του αείμνηστου Μιχάλη και επίσης της παραβάσεως του σχετικού νόμου, που αφορά τις εγκληματικές πράξεις, που έχουν συμβεί. Ήρθα σήμερα να τον γνωρίσω και, πράγματι τον γνώρισα, ισχυρίζεται ότι είναι παντελώς αθώος, όπως μου είπε, γιατί δεν έχω το περιεχόμενο της δικογραφίας και είμαι υποχρεωμένος να συμβιβαστώ με αυτήν την πραγματικότητα» σημείωσε ταυτόχρονα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ιστορικό τζακ ποτ στη λοταρία του Mega Millions - Υπερτυχερός κέρδισε 1,58 δισ. δολάρια

Μεγάλη αύξηση των κερδών της Generali για το α' εξάμηνο - Πάνω από 2,2 δισ. ευρώ

Β. Ψάλτης (Alpha Bank): Μέρισμα 20% των κερδών το 2024 και πιθανή επαναγορά ιδίων μετοχών – Ανοδική αναθεώρηση στόχων

gazzetta
gazzetta reader insider insider